Ο Κυριάκος ισοπέδωσε τον Τσίπρα «Ιδού η υπογραφή σας για την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας»

Ισοπέδωσε στη Βουλή τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετατρέποντας σε μπούμεραγκ την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα για το νέο πτωχευτικό κώδικα, η οποία απορρίφθηκε.

Επί 291 ψηφισάντων, την πρόταση δυσπιστίας καταψήφισε το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ (158), ενώ την υπερψήφισαν 133 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Απείχαν οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Αυτό που ωστόσο προκάλεσε εντύπωση ήταν το ανελέητο σφυροκόπημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς με στοιχεία αποδόμησε το περιεχόμενο της πρότασης δυσπιστίας, επισημαίνοντας πως την στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει σφοδρές παράλληλες κρίσεις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να διχάζει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η άρση της προστασίας πρώτης κατοικίας έχει την υπογραφή των Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτου ενώ υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει τον νόμο Κατσέλη που σήμερα επιχειρεί να οικειοποιηθεί.

«Σας ευχαριστούμε κ. Τσίπρα που μας δίνετε την ευκαιρία να επαναφέρουμε για λίγο στην μνήμη πολιτών το μέγεθος της υποκρισίας σας. Δεν ήταν ο κ. Σταϊκούρας αλλά ο κ. Τσακαλώτος που ξεκίνησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με την συμφωνία των τραπεζών. Σας τα θύμισε αυτά και ο κ. Λαφαζάνης τον οποίο τα δικά σας ΜΑΤ έδερναν».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε «να σας θυμίσω ότι εσείς, κ. Τσίπρα, καταργήσατε την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019».

Ο νόμος του  4592/2019, ήταν η «ληξιαρχική πράξη θανάτου» του νόμου Κατσέλη, καθώς με αυτόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την παράταση προστασίας που είχε δοθεί για δύο μήνες με ΠΝΠ (από το τέλος του 2018 μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2019). Πέραν της προθεσμίας αυτής ο νόμος Κατσέλη έπαυσε να ισχύει.

«Το δικό μου μέλημα είναι να ενώνω και να συνθέτω. Όχι να διχάζω και να διαιρώ όπως κάνετε εσείς. Σταματήστε να οξύνετε αναίτια την πολιτική αντιπαράθεση. Δεν επιτρέπεται να κάνετε εξαγωγή στην κοινωνία τη δική σας εσωτερική κρίση. Δεν επιτρέπεται για τα εθνικά θέματα επειδή πάνω την κινδυνολογία χτίσατε την πολιτική σας καριέρα. Δεν δικαιούστε να δηλητηριάζετε την κοινωνία με έωλα συνθήματα. Τα εμβόλιο για την πανδημία αργά ή γρήγορα θα βρεθεί. Το αντίδοτο απέναντι στον λαϊκισμό φοβάμαι ότι αργεί».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα ξεκαθαρίζοντας πως «Το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια είναι μονομερές αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας. Δεν αμφισβητείται δεν τίθεται υπό αίρεση. Η κυβέρνηση της ΝΔ πρώτη το άσκησε ξεκινώντας από το Ιόνιο. Η χώρα υπερασπίζεται την κυριαρχία της. Έχει Ένοπλες Δυνάμεις που είναι σε ετοιμότητα και έχει αποδείξει την αποτρεπτική της ισχύ»

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Κίνημα Αλλαγής που επέλεξαν να χρεώσουν στην κυβέρνηση το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Εξήγησε ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα εξακολουθεί και τα καταφέρνει καλύτερα από ότι οι υπόλοιπες χώρες ενώ σημείωσε ότι η κριτική της αντιπολίτευσης προσβάλλει το υγειονομικό προσωπικό, την επιστημονική επιτροπή και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας που δίνουν καθημερινή μάχη.

Όσο για τις διαγραφές χρεών σε μεγαλοεπιχειρηματίες Ο Κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι οι υποθέσεις που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο φιλικός προς αυτόν Τύπος έγιναν την περίοδο 2016-2018 που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός είπε:

«Επικαλεστήκατε δημοσιεύματα φιλικών σας εφημερίδων για διαγραφές χρεών σε εφοπλιστές. Πότε έγιναν κ. Τσίπρα; Το 2016 – 2017 και 2018. Τότε έγιναν γιατί δεν το λέτε; Γιατί είστε ψεύτης και υποκριτής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα