Ο Λ. Αυγενάκης ενημέρωσε FIFA και UEFA για την τροπολογία που αφορά την επαγγελματική διαιτησία

Με τον Λευτέρη Αυγενάκη συναντήθηκαν το απόγευμα οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA (Νοντάρ Αχαλκάτσι, Ρολφ Τάνερ, Λούκα Νίκολα και Μάριος Γεωργίου), μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συνάντησης εργασίας με στελέχη του υφυπουργείου Αθλητισμού, για θέματα που άπτονται των νόμων και των υποχρεώσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η διεθνής αντιπροσωπεία εξέφρασε στον Λ. Αυγενάκη τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή της για την «εξαιρετικά εποικοδομητική και παραγωγική», όπως δήλωσε, 4ωρη συνάντηση, για τη «χρησιμότατη διαδικασία διαλόγου και συνεργασίας», η οποία θα συνεχιστεί τις προσεχείς εβδομάδες.

Ο υφυπουργός εξήρε με τη σειρά του την αναγκαιότητα για συνεχή συνεργασία της Πολιτείας με τις FIFA/UEFA, ώστε να αντιμετωπίζονται τα ζωτικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου κι ενημέρωσε για την κατάθεση Τροπολογίας στη Βουλή, σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης (συζητείται αύριο στις 10 το πρωί στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης), με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής συστήματος Επαγγελματικής Διαιτησίας στο ποδόσφαιρό μας.

Επιπλέον, παρατείνεται έως τις 31/12/2022 η προθεσμία εναρμόνισης των Καταστατικών αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών με τις προβλέψεις των αθλητικών νόμων.

Νωρίτερα, στην τεχνική συνάντηση εργασίας, οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA, παρουσία των Ιάκωβου Φιλιππούση και Νίκου Μπάρτζη εκ μέρους της ΕΠΟ, είχαν ενημερωθεί αναλυτικά επί των προβλέψεων της αθλητικής μεταρρύθμισης (Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Ερασιτεχνικών Σωματείων, Προπονητές, Ε.Π.ΑΘΛ.Α., αναβαθμισμένη Ε.Ε.Α.), έκαναν ερωτήσεις κι έλυσαν απορίες τους.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού εκπροσώπησαν οι Βασίλης Κάκκος (Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού) και οι νομικοί σύμβουλοι, Λαμπρινή Κουσιωρή, Χριστιάνα Ανδινοπούλου, Παναγιώτης Παπανότης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα