Ο Λευτέρης Αυγενάκης έγινε τώρα… ήρωας του αθλητισμού για την ΕΟΕ

Ήταν Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, όταν μετά την 23η συνεδρίαση της Ολομέλειάς της , η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξαπέλυε σφοδρή επίθεση στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, καλώντας τον να αποσύρει τη διάταξη της αναδρομικότητας στις θητείες των μελών των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Η ΕΟΕ έκανε καταγγελίες για αντισυνταγματικότητα και κρατικές παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών με αφορμή τη διάταξη για τους περιορισμούς στις θητείες των μελών και την θέσπιση ορίων ηλικίας στα διοικητικά στελέχη τους.

Όλα αυτά στο… παρελθόν. Ήλθε το πλήρωμα το χρόνου στην ΕΟΕ να στάζουν μέλι για τον Λευτέρη Αυγενάκη και την κυβέρνηση. Δημόσια ευχαρίστησε τον Υφυπουργό επισημαίνοντας ότι: «Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο ελληνικός αθλητισμός στηρίζεται εν ώρα κρίσης, γεγονός που πρέπει να επισημανθεί, καθώς πρόκειται για δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση της αθλητικής οικογένειας σε σχέση με την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας».

Ο λόγος; Με ενέργειές του ο Λ. Αυγενάκης πέτυχε την ένταξη αθλητών, σωματείων και αθλητικών Ενώσεων, αλλά και της ίδιας της Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στα μέτρα στήριξης όσων επλήγησαν από τη διακοπή των δραστηριοτήτων τους λόγω του κορωνοϊού.

Σοφή η παροιμία ότι έχει ο καιρός γυρίσματα…

 

 

 

Διαβάστε επίσης