«Ο Λόρια καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα»

Ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι μία σημαντική προσωπικότητα που έχει περάσει από τη χώρα μας τόσο ως παίκτης (ΑΕΚ), όσο και ως προπονητής (Ολυμπιακός). Ο Γεωργιανός προπονητής, αυτή τη στιγμή κατέχει το πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού στη χώρα μας, και καταθέτει τη σημαντική άποψή του για τους συμπατριώτες του στον ΟΦΗ.

Ειδικά για τον Λόρια μιλάει με τα καλύτερα λόγια, ενώ απαντάει και σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει πρόθεση να ξανακαλέσει τον Γκιόργκι Μερεμπασβίλι στην Εθνική ομάδα. Επιπλέον, αναφέρεται στον Τζενάρο Γκατούζο και στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Τ. Κετσπάγια στο «Athletic Radio 104,2» του Ηρακλείου:

-Για τον Γκιόργκι Λόρια: 
«Είναι από τους παίκτες που έχουν αδικηθεί πάρα πολύ στην Γεωργία. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ανθρώπους παρακάλεσα ο Λόρια να φύγει από την Γεωργία. Το πρωτάθλημα στην Γεωργία δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό και σε πολλές άλλες ομάδες ζήτησα να πάρουν τον Λόρια. Στο τέλος επειδή η Διναμό αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λίγκ ο Λόρια έμεινε ελεύθερος. Μίλησα με τον πρόεδρο του ΟΦΗ και τους είπα να μιλήσουν και με τον Καλάτζε για την αξία του Λόρια που ήταν συμπαίκτες με τον Γκατούζο. Και χαίρομαι που εμπιστευτήκαν τόσο εμένα όσο και τον Καλάτζε για τον Λόρια. Αυτός ο παίκτης έχει όλα τα προσόντα να παίξει σε οποιοιδήποτε ομάδα και όχι μόνο στην Ελλάδα. Για εμένα χωρίς υπερβολή είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ήταν πολύ αδικημένος που έπαιζε στο πρωτάθλημα της Γεωργίας γιατί δεν υπάρχει μεγάλη διαφήμιση στους παίκτες. Πιστεύω μάλιστα ότι μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα πράγματα στην Εθνική Γεωργίας και εύχομαι να αγωνιστεί σε Εθνικό επίπεδο για πολλά χρόνια».

-Για τον Γκιόργκι Μερεμπασβίλι: 
«Ο Μερεμπασβίλι έχει προσόντα αυτό που χρειάζεται είναι να προσπαθήσει να παίξει σωστό ποδόσφαιρο. Και χαίρομαι που στο πρώτο του ματς με τον ΟΦΗ σκόραρε και η ομάδα του πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη».

-Για το αν σκέφτεται να τον καλέσει ξανά στην εθνική ομάδα: 
«Το καλό είναι ότι ξεκίνησε καλά και ελπίζω να έχει ανάλογη συνέχεια. Χρειάζεται να μάθει αρκετά πράγματα για να βοηθήσει τόσο τον εαυτό του όσο και τον ΟΦΗ για να κληθεί στην Εθνική ομάδα».

-Για την παρουσία δύο Γεωργιανών στην Ελλάδα: 
«Σίγουρα είναι ευχάριστο και για εμένα και για το ποδόσφαιρο της Γεωργίας που έχουν έρθει παίκτες από την χώρα μου και το ευχάριστο είναι ότι σκόραρε στο πρώτο του ματς ο Μερεμπασβίλι και έδωσε μια μεγάλη νίκη στον ΟΦΗ κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα. Θέλω οι παίκτες μου στην Εθνική να παίζουν στην Ελλάδα για να μπορώ να παρακολουθώ την πορεία τους από κοντά».

-Για τον Τζενάρο Γκατούζο: 
«Ο Γκατούζο υπήρξε ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης και έχει κατακτήσει τα πάντα και λογικό είναι ότι ερχόμενος στην Ελλάδα στρέφονται όλα τα φώτα πάνω του. Δουλεύει πάρα πολύ σκληρά ξέρει τι ποδόσφαιρο πρέπει να παίξει και να πάρει το ζητούμενο από ένα ματς που είναι οι τρεις βαθμοί. Κανείς δεν θα θυμάται αν ο ΟΦΗ έπαιξε καλά η όχι στη Λεωφόρο μετράνε οι νίκες σε αυτά τα ματς».

-Για την παρουσία και άλλων Γεωργιανών παικτών: 
«Έχουμε πολλά νέα παιδιά στην Γεωργία που μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα και να παίξουν άνετα. Είναι σημαντικό για ένα παίκτη που μπορεί να παίξει σε μια χώρα που θα υπάρχει καλό πρωτάθλημα , καλές εγκαταστάσεις και καλές συνθήκες. Εγώ λέω σε αρκετούς παίκτες στην Γεωργία να φύγουν στο εξωτερικό για να βελτιωθούν και να βοηθήσουν και τους εαυτούς τους και την Εθνική ομάδα».

-Για το ελληνικό πρωτάθλημα: 
«Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος έχει πέσει αρκετά. Όταν παίζαμε εμείς υπήρχαν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και στις μικρομεσαίες ομάδες. Δυστυχώς υπάρχει οικονομική κρίση και αυτό δεν βοηθάει και το να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα».

-Για τα ντέρμπι του ΟΦΗ με την ΑΕΚ όταν ήταν εκείνος ποδοσφαιριστής:
«Κάθε ματς στο «Γεντί Κουλέ» ήταν δύσκολο και ο ΟΦΗ τότε είχε πολύ καλή ομάδα ειδικά σε αυτό το γήπεδο που είναι «καμίνι». Χαίρομαι που γύρισε ο ΟΦΗ σε αυτό το γήπεδο γιατί αυτό το γήπεδο είναι έδρα και δυσκολεύει όλες τις ομάδες».

Διαβάστε επίσης