«Ο μακεδονικός λαός αναγνωρίζεται απ’ όλο τον κόσμο»

Κάλεσμα στον λαό των Σκοπίων να δώσει το «παρών» στο κρίσιμο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου απευθύνει ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ, με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ. Ζάεφ υποστηρίζει ότι η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει την ύπαρξη «μακεδονικού λαού και μακεδονικής γλώσσας» και ζητεί από τους πολίτες να μην μείνουν σπίτι τους, αλλά να ψηφίσουν για να «γράψουν ιστορία». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Ήρθα από την Ουάσιγκτον. Τόσο ο Μάικ Πενς όσο και ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσαν ότι έχουμε ένα κράτος, έναν μακεδονικό λαό και μία μακεδονική γλώσσα, που αναγνωρίζεται από όλον τον κόσμο».

Συνεχίζει, με έκκληση προς όλους να ψηφίσουν: «Στις 30 Σεπτεμβρίου δεν μένουμε σπίτι μας. Στις 30 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε και γράφουμε ιστορία, ψηφίζουμε για την ευρωπαϊκή Μακεδονία!». Τις τελευταίες ημέρες αξιωματούχοι ΗΠΑ και Γαλλίας έχουν πραγματοποιήσει δημόσιες παρεμβάσεις, καλώντας τους πολίτες της γειτονικής χώρας να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η πιο πρόσφατη έρχεται από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τόνισε πως η συμφωνία αποτελεί την «καρδιά του μέλλοντός μας».

Αίσθηση προκάλεσε και το σχόλιο του Γάλλου πρέσβη ότι η επιλογή είναι «ανάμεσα σε Βόρεια Μακεδονία και Βόρεια Κορέα», θέλοντας να επισημάνει ότι ενδεχόμενη απόρριψη της συμφωνίας θα οδηγήσει τη χώρα στην απομόνωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα