Ο Μακρόν έβαλε… στην θέση του τον Ερντογάν!

Ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε στις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου που τον αποκάλεσε «εμπόδιο» για την Γαλλία

Στη θέση του έβαλε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Μακρόν ο οποίος απάντησε στις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ο οποίος τον χαρακτήρισε ως «εμπόδιο» για την Γαλλία, ζητώντας «σεβασμό».

Μιλώντας στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Brut, ο Μακρόν κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι περιορίζει τις ελευθερίες του τουρκικού λαού.

«Μου επιτέθηκαν, επιτέθηκαν στη Γαλλία στο ζήτημα των ελευθεριών. Υπερέβαλαν, έφτασαν στο μη περαιτέρω, προσέβαλαν. Η Γαλλία δέχθηκε επίθεση ακριβώς επειδή υπερασπίστηκε την ελευθερία της έκφρασης», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά τις αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο για τη στάση του απέναντι στα σκίτσα του Μωάμεθ.

Παράλληλα ο Μακρόν συμπλήρωσε ότι: «Δεν θα δικαιολογήσω τη βία στο όνομα του γεγονότος πως σε σοκάρω. Με χτύπησαν και πολύ λίγοι διανοούμενοι της χώρας με υπερασπίστηκαν», αναφερόμενος στην άγρια δολοφονία του Γάλλου εκπαιδευτικού σε προάστιο του Παρισιού.

«Ο βρετανικός Τύπος έγραψε ”οι Γάλλοι είναι περίεργοι, προσέβαλαν το Ισλάμ, δεν αγαπούν αυτή τη θρησκεία”» πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν, στηλιτεύοντας τη στάση των βρετανικών εφημερίδων απέναντι στο θέμα.

Τέλος, ο Γάλλος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά επίσης ότι «διαχωρίζω τον τουρκικό λαό από την κυβέρνηση Ερντογάν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα