Ο Μαραθώνιος των πυρόπληκτων στο Μάτι

Το μήνυμά τους έστειλαν οι πυρόπληκτοι από το Μάτι για τις δύσκολες καταστάσεις που περνάνε ακόμα και τώρα μετά από το πέρασμα των φονικών πυρκαγιών στην Αττική, προχωρώντας σε διαμαρτυρία στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας.

Οι διαμαρτυρόμενοι είναι σημείο που από εκεί περνούν οι δρομείς του Μαραθωνίου. Επίσης τοποθέτησαν πανό, ενώ τρία άτομα φορούσαν μαύρα, με μία μεγάλη κόκκινη καρδιά, μάσκες και κρατούσαν κλαδί ελιάς.

«Δίνουμε τον δικό μας μαραθώνιο και θα κερδίσουμε», ήταν το μήνυμα στα πανό διαμαρτυρίας, γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Επίκαιρη ερώτηση από Βενιζέλο και Χριστοφιλοπούλου

Οι διαμαρτυρίες των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττικής μόνο αδικαιολόγητες δεν είναι αν σκεφτεί κάποιος ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την αποκατάσταση των ιδίων και της περιοχής έχουν μείνει στα χαρτιά και αν οι κάτοικοι προσβλέπουν σε μία χείρα βοηθείας αυτή είναι τελικά η φιλανθρωπία εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου (βλ. Όμιλοι Μυτιληναίου, Κοπελούζου κ.ά.).

Ειδικά για τις.. ασθμαίνουσες κυβερνητικές εξαγγελίες, δύο βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Εύη Χριστοφιλοπούλου κατέθεσαν προ ημερών επίκαιρη ερώτηση προς στους συναρμόδιους υπουργούς, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι τρεις και πλέον μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική «οι κάτοικοι των περιοχών βιώνουν έντονα το αίσθημα της εγκατάλειψης».

Συγκεκριμένα οι δύο βουλευτές υποδεικνύουν στην ερώτησή τους συγκεκριμένες ανορθογραφίες όπως:

-Η μη εκκίνηση της διαδικασίας υλοποίησης των άμεσων αντιπλημμυρικών έργων, όπως τα κορμοφράγματα.

-Η καθυστέρηση του προγραμματισμού και η υλοποίηση των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

-Η στασιμότητα στο έργο της αποκομιδής αμιάντου από τις πυρόπληκτες κατασκευές.

-Οι υπερβολικά γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες που υφίστανται για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής.

-Η πλήρης απουσία ενημέρωσης για την διαχείριση των τριών ερανικών λογαριασμών (του Υπ. Υποδομών και του Δήμου Μαραθώνα και Ραφήνας).

 

Διαβάστε επίσης