Ο Μάριο Ντράγκι δεσμεύεται για χαμηλά επιτόκια ως το καλοκαίρι του 2019

«Πιστός» στα σχέδια και τους στόχος που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Επιτροπή παραμένει ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σημειώνοντας πως τα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα ως το καλοκαίρι του 2019.

Σε σημερινές του δηλώσεις για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης ο Ιταλός αξιωματούχος εκτίμησε επίσης πως θα υπάρξει ανάκαμψη του πληθωρισμού. Η δήλωση του Μάριο Ντράγκι οδήγησε υψηλότερα το ευρώ, με τα κέρδη του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου να αγγίζουν το 0,6%. «Η καθοδήγηση των προσδοκιών για την πορεία των επιτοκίων ήταν κρίσιμη γιατί η πορεία του πληθωρισμού που το Διοικητικό Συμβούλιο έβλεπε ότι πλησιάζει στο στόχο μιας βιώσιμης προσαρμογής βασίζεται – και ακόμα βασίζεται – σε μια χρονική διάρθρωση των επιτοκίων που περιλαμβάνει τις προσδοκίες για το επίπεδο των επιτοκίων για μια εκτεταμένη περίοδο μετά το Δεκέμβριο του 2018 (σ.σ. όταν αναμένεται να τελειώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων» επισήμανε ο κ. Ντράγκι.

Τέλος, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την ομιλία του έβαλε τέλος στις εκτιμήσεις σε ότι αφορά τις μακροοικονομικές εξελίξεις στις χώρες με προγράμματα. Όπως είπε η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε δική της επίσημη εκτίμηση για τα προγράμματα διάσωσης στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες. Η δήλωσή ακολούθησε ερώτηση του Νότη Μαριά για τα λάθη στους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές.

Διαβάστε επίσης