Ο Μέσι μιλά για τον τραυματισμό του

Ο νέος τραυματισμός του αποτέλεσε αφορμή για να γραφούν εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις παγκοσμίως, σχετικά με το τι φταίει, πόσο έχει πιεστεί, ποιος έχει την ευθύνη. Ο Λιονέλ Μέσι ξέρει πως είναι το πρώτο θέμα, ακόμη και όταν δεν παίζει και αποφάσισε να δώσει τη δική του διάσταση στο θέμα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Αργεντινός σούπερ σταρ εξέφρασε τη στενοχώρια και τον… θυμό του για όσα του συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, ωστόσο δεν δήλωσε ανήσυχος, χαρακτηρίζοντας τον τραυματισμό του ως κάτι φυσιολογικό. Επιπλέον αναφέρθηκε στα παιχνίδια που δίνει μέσα στη σεζόν, αλλά και σε αυτά που δίνει (φιλανθρωπικά τα περισσότερα) κατά την περίοδο των διακοπών του. Καθησύχασε άπαντες σχετικά με τη διατροφή του, επισήμανε ότι δεν υπάρχει πίεση για την επιστροφή και αυτή θα γίνει όταν του «πει» το σώμα του ότι είναι απολύτως καλά. Τέλος, χαρακτήρισε «φανταστικά σενάρια» τα όσα έγραψε ο Τύπος σε όλον τον κόσμο μετά τον τελευταίο του τραυματισμό.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Λιονέλ Μέσι:

«Είμαι στενοχωρημένος επειδή δεν το περίμενα. Και επίσης είμαι θυμωμένος επειδή είναι ένας τραυματισμός που έρχεται αμέσως μετά από έναν άλλο. Δεν υπάρχει όμως κάτι που να με ανησυχεί. Ο τραυματισμός συνέβη επειδή έπρεπε να συμβεί. Δεν υπάρχει κάτι το ασυνήθιστο ή κάτι για να κοιτάξουμε. Ένα χτύπημα, μία λάθος κίνηση και τραυματίστηκα.

Ένας τραυματισμός δεν είναι ποτέ καλός αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει πλέον. Ήταν γραπτό να συμβεί. Δεν είμαι ο μόνος που παίζει πολλούς αγώνες μέσα στη σεζόν. Όλοι όσοι παίζουν στη La Liga κάνουν το ίδιο. Τα παιχνίδια στις διακοπές είναι απλά μέσο για να ξεφύγεις από την πίεση. Συναντιόμαστε, παίζουμε και βοηθάμε για έναν κοινωνικό σκοπό. Θα συνεχίσω με το ίδιο πλάνο που είχε σχεδιαστεί στο ξεκίνημα της σεζόν. Τα πράγματα που έχουν γραφτεί περί αλλαγής της διατροφής μου είναι πράγματα που βγαίνουν από το πουθενά.

Η διατροφή μου παραμένει η ίδια, κάποιοι εφευρίσκουν πράγματα. Ξεκίνησα την προετοιμασία έχοντας ιδανικό βάρος και αισθάνομαι καλά. Τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Θα επιστρέψω όταν αισθάνομαι καλά και θα παίζω όποτε χρειάζεται. Δεν θέλω να βάζω όρια. Ξέρω πως όταν ο προπονητής θέλει να με κάνει αλλαγή, θα με αλλάξει και δεν συμβαίνει τίποτα. Μην ψάχνετε για πράγματα εκεί που δεν υπάρχουν. Όλα αυτά που γράφτηκαν για μένα μετά τον τραυματισμό μου είναι φανταστικά σενάρια. Το πλάνο είναι να επιστρέψω όταν μου πει το σώμα μου ότι είμαι καλά».

Διαβάστε επίσης