Ο μετακλητός Θανασάκης ασκεί κριτική για τους μετακλητούς

Μετά από πολλές ημέρες (λόγω καλοκαιρινών διακοπών) μίλησε ο Θανασάκης ο πολιτευόμενος. Ναι για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο μιλάμε, γι’ αυτό τον τεράστιο πολιτικό μέγεθος. Τον τιτάνα της πολιτικής σκηνής της χώρας.

Κι όμως ο κ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος μαζί με την πρώην υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου προσελήφθησαν ως μετακλητοί υπάλληλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μιλήσει για τους μετακλητούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος παραμένει ακόμη πρόεδρος ενός κόμματος-σφραγίδας, της μισής ΔΗΜ.ΑΡ. (η άλλη μισή βρίσκεται στο ΚΙΝΑΛ) κι έχει αναλάβει και διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Αλέξης Τσίπρας για να του εξασφαλίσει ένα μισθό τον προσέλαβε ως μετακλητό.  Είναι χαρακτηριστικό ότι το έγγραφο έδωσε στην δημοσιότητα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με αποτέλεσμα να γίνει σούσουρο στο Κοινοβούλιο με τους περισσότερους βουλευτές να σχολιάζουν αρνητικά τις δύο προσλήψεις.

Τόσο ο κ. Θεοχαρόπουλος, όσο και η κ. Χατζηγεωργίου απέτυχαν να εκλεγούν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου… αλλά κανείς δεν χάνεται. Και οι δύο διορίστηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ως μετακλητοί, αν και δεν συνηθίζεται πρώην πρόεδροι κομμάτων, ή οι πρώην υπουργοί να διορίζονται ως μετακλητοί…

Κάνει και δηλώσεις

Το αστείο είναι ότι, παρά την ιδιότητα του μετακλητού που διαθέτει πλέον ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μάλλον ασυνήθιστο για πρόεδρο -έστω και μικρού- κόμματος, ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα κατήγγειλε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι έκανε «τρομερή αύξηση μετακλητών και κόστους στο επιτελικό κράτος»!

Ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε επικοινωνιακά τεχνάσματα τα όσα αποκαλύφθηκαν για τους εκατοντάδες μετακλητούς επί ΣΥΡΙΖΑ που κόστισαν 120 εκατομμύρια ευρώ συνολικά και όπως σημείωσε μιλώντας στο Open: «Πρόκειται για άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης σε συνεργασία με την αντιπολίτευση που αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση κάτι που είναι ακατανόητο στον ελληνικό λαό. Ωστόσο, τα στοιχεία για τους μετακλητούς δεν ισχύουν».

«Η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού αυτή τη στιγμή με το επιτελικό κράτος έχει μία τρομερή αύξηση μετακλητών σήμερα, από την παρούσα κυβέρνηση. Αντί για επιτελικό κράτος, η σημερινή κυβέρνηση δημιουργεί ένα υπερσυγκεντρωτικό, γύρω από τον πρωθυπουργό- μονάρχη, κράτος και ταυτόχρονα θέλει να κάνει κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση. Και αυτό είναι ακατανόητο”.

Λογικά οι περισσότεροι στο άκουσμα των δηλώσεων του κ. Θεοχαρόπουλου αντέδρασαν με την φράση “Ο Θανασάκης ο πολιτευόμνεος δεν έχει τον Θεό του”.

 

Διαβάστε επίσης