Ο Μητροπολίτης που δηλώνει Ολυμπιακός γιατί ρέει κόκκινο αίμα στις φλέβες του

O Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανος με τις κινήσεις του σε επικοινωνιακό επίπεδο έχει καταφέρει να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης πάνω του.

Δεν είναι μόνο το πρόσφατο άνοιγμα προς τη νεολαία, με τον ίδιο να αφήνει το γραφείο του στη Μητρόπολη και να πηγαίνει στις κεντρικές πλατείες της Καβάλας για να συνομιλήσει με τους νέους.

Πρόσφατα, εμφανίστηκε στον στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για τη συμφωνία των Πρεσπών και έκανε αναφορά ακόμα και στο διάσημο συγκρότημα της heavy metal Iron Maiden και το τραγούδι τους “Alexander the Great” για να τονίσει το ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας!

Πρ΄όκειται για έναν μητροπολίτη «νέας γενιάς» ο οποίος την περασμένη Κυριακή πήγε γήπεδο και είδε το παιχνίδι της Γ΄  Εθνικ΄ής ανάμεσα στην Καβάλα και στο Νέστο ΧρυσούποληςΜάλιστα, κάθισε με τους φίλους της Καβάλας το ένα ημίχρονο και της ομάδας της Χρυσούπολης,το άλλο!

«Βρέθηκα εκεί σε δύο σημεία (σ. σ. στην κερκίδα των φίλων της Καβάλας στο 1ομέρος και σ’ αυτήν του Νέστου στο 2ο) γιατί θεωρώ ότι τα κάγκελα χωρίζουν τους ανθρώπους, αλλά είναι αναγκαστικά γιατί κάποιοι δεν μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητα τους μέσα στο σύνολο μια πολιτείας» είπε ο Μητροπολίτης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του και πρόσθεσε: «Με συγκίνηση πήγα στο γήπεδο, στο οποίο είχα να βρεθώ πολλά χρόνια. Είχα να πάω απ’ όταν ήμουν μικρό παιδί. Υπάρχουν δεσμοί με την Καβάλα, όπως και με την ομάδα του Νέστου, γι’ αυτό και θεώρησα καλό στο ενδιάμεσο του αγώνα πήγα από την άλλη πλευρά της κερκίδας, προκειμένου να πιστοποιήσω ότι όλοι είμαστε μαζί».

Ο Μητροπολίτης ρωτήθηκε μάλιστα ποια ομάδα υποστηρίζει και αφού είπε ότι είναι Ολυμπιακός, σχολίασε ως εξής την προτίμησή του: «Επειδή το αίμα είναι κόκκινο σε όλους τους ανθρώπους και επειδή εντυπωσιάζομαι από τις σημαίες των ομάδων, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που έχουν αυτά τα χρώματα, αντιλαμβάνεστε… Όταν ήμουν παιδί όμως η αγαπημένη μου ομάδα ήταν ο Άρης….»

 

Διαβάστε επίσης