Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ: Καρτέρι από Ιβάν και Σουπεράδες

Αριβάρει για Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος. Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Και περιμένει ο λαός ν’ ακούσει την καλή την κουβέντα, και καλά κάνει. Ποιος λαός, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Και τι είναι ο λαός μπροστά τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη και τους ΠΑΟΚτσήδες; Το γήπεδο τον νοιάζει σήμερα τον Ιβάν και τα άρρωστα ΠΑΟΚια. Δεν μιλάμε για τους κανονικούς ΠΑΟΚτσήδες. Η αυλή κοιτάζει πρώτα την τσέπη της και μετά τον Σαββίδη.

Και δεν είναι μονάχα τα ΠΑΟΚια. Στο καρτέρι τον έχουν και τα Αρειανά τον Μητσοτάκη. Όχι για το γήπεδο που θέλουν να φτιάξουν στο αεροδρόμιο. Για τους μείον έξι. Τι θα γίνει με τους μείον έξι, σου λένε. Που μας την έπαιξε η ΕΠΟ. Και προανήγγειλαν τα Αρειανάκια ότι έτσι και δεν φύγει το μείον έξι, ΔΕΘ δεν θα γίνει. Εδώ μιλάμε, δηλαδή, να γίνει καμία περίεργη συνάντηση στη ΔΕΘ Αρειανοί και ΠΑΟΚτσήδες και να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Τύφλα να ’χουν οι Βροντάκηδες με τους Φουρτουνάκηδες. Να μην ξέρει ο χωροφύλαξ Τσούκας τι να πρωτοκάνει.

Άντε να είσαι Κυριάκος τώρα και να μην ξέρεις κατά πού να κοιτάξεις, άπαξ και φτάσεις στη Θεσσαλονίκη. Από τη μία ο Ιβάν που στύλωσε τα ποδάρια του και δεν θέλει να κάνει άλλες κουβέντες με την Περιφέρεια και τον Δήμο. Ό,τι ήταν να πούμε, το είπαμε, σου λέει ο Ιβάν. Μάλιστα. Με τον Τσίπρα και τον Πάνο τον Καμμένο που θα το έφτιαχνα σ’ ένα χρόνο το γήπεδο, δεν έλεγε τίποτα. Πάμε παρακάτω.

Τι θέλει ο Ιβάν; Απλά πράγματα. Ενώ στην αρχή έλεγε ότι θα βάλει όλο το χρήμα από την τσέπη του, μετά το γύρισε το έργο. Γιατί, σου λέει, ο Αλαφούζος να βάλει το χέρι στο μέλι του Ταμείου Ανάκαμψης και να μην το βάλω κι εγώ; Στο πηγάδι κατούρησα; Σωστός ο παίκτης. Και έτσι και πετάξει κανένας καμιά ατάκα στο Βελλίδειο για τη Νέα Τούμπα, ο Κυριάκος πρέπει ν’ απαντήσει. Και τι θα πει; Ζόρια. Όχι ότι δεν έκανε τίποτα, όπως ο Τσίπρας. Προχώρησε το πράγμα, μέχρι και ρύθμιση πέρασε ο Αυγενάκης από τη Βουλή για να συμψηφίζει ο Ιβάν τα λεφτά του θα χώσει στο Καυτανζόγλειο.

Είναι όμως και το άλλο. Ποτέ δεν μίλησε γι’ αυτό ο Ιβάν κι αφήνει τον Μητσοτάκη να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Τα 7,3 στρέμματα του οικοπέδου που θα χτιστεί η Νέα Τούμπα, σου λέω, μάστορα. Στο ΤΑΙΠΕΔ ανήκουν. Και δεν κάνει με τίποτα πίσω τα ΤΑΙΠΕΔ. Και γιατί δεν τα αγοράζει αυτά τα επτά στρέμματα ο Ιβάν; Πολύ σοβαρά μιλάω. Αυτό είναι το σωστό. Έχει παράδες να φάνε κι οι κότες. Έτσι είναι. Στο φινάλε-φινάλε, έτσι και δεν βάλει χέρι στο Ανάκαμψης, ας αναθέσει τη Νέα Τούμπα σε καμιά τουρκική εταιρεία. Κουβέντες είχε κάνει με τους Τούρκους, το Σαββιδοτεχνείο το είχε γράψει.

Κι άπαξ κι ο Κυριάκος πει καμιά τέτοια κουβέντα ότι η Νέα Τούμπα θα γίνει, χέσε μέσα Πολυχρόνη, που δεν γίναμε ευζώνοι. Έτοιμοι είναι και οι Αρειανοί. Δώσε και μένα, μπάρμπα, με την τραγιάσκα ανάποδα στο Χαριλάου.

Να σ’ το κλείσω. Ο Μητσοτάκης μπορεί να δώσει χρήμα κι ελαφρύνσεις στον λαό από τη ΔΕΘ. Έτσι λέει το επιτελείο. Με τον λαό, μπορεί να βγάλει άκρη. Με τους ΠΑΟΚτσήδες και τους Αρειανούς, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Άντε, να πείσεις τον Αρειανό ότι δεν φταίει η κυβέρνηση που η Δεοντολογίας έριξε καμπάνα στον Άρη. Μέχρι έξω από τη Βουλή έφτασαν οι Αρειανοί της Αθήνας και κρέμασαν πανό για τους μείον έξι. Κι αν έγινε στην Αθήνα τέτοιο πράγμα, βράσε ρύζι στη Θεσσαλονίκη.

Τώρα, θα πεις, ο Καρυπίδης δεν μπορεί να τους μαζέψει τους Αρειανούς να μην κάνουνε φασαρία; Με την καμία, σου λέω εγώ. Οι Σουπεράδες δεν είναι σαν τη «Θύρα 4», που τη σέρνει από τη μύτη ο Ιβάν. Είναι άλλο πράγμα αυτοί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα