Ο Μπαρμπαρούσης επέστρεψε στην ΚΟ της Χρυσής Αυγής

Ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης εντάχθηκε ξανά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, από την οποία είχε διαγραφεί μετά από δηλώσεις που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής, και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέγνωσε στο Σώμα επιστολή του Κ. Μπαρμπαρούση με την οποία επικαλείται το τεκμήριο της αθωότητας δεδομένου ότι η υπόθεση του δεν έχει τελεσιδικήσει και αντιστοίχως επιστολή του γραμματέα της ΚΟ της Χρυσής Αυγής Κ. Γερμενή που ενημερώνει ότι εντάσσεται στην ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κ. Μπαρμπαρούσης, κατά τη διάρκεια Ολομέλειας στη Βουλή προέτρεψε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να προχωρήσει σε πραξικόπημα, συλλαμβάνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Μάλιστα, μέσα στη γενική κατακραυγή φώναζε: «τα κεφάλια τους στις Πρέσπες». Λίγο μετά από τις δηλώσεις αυτές ο Μπαρμπαρούσης αποχώρησε από την αίθουσα της Βουλής.

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Π. Καμμένος και δήλωσε πως ξεκινά έρευνα για προπαρασκευαστικές πράξεις κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, καθώς καλούσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα. Λίγα λεπτά αργότερα, έχοντας ήδη τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση να εκκρεμούν εις βάρος της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Μιχαλολιάκος τον έθεσε εκτός του ναζιστικού μορφώματος, για να μην κατηγορηθούν και οι υπόλοιποι.

Όταν η αστυνομία προσπάθησε να συλλάβει τον Μπαρμπαρούση διαπίστωσε ότι είχε γίνει άφαντος, καθώς το είχε σκάσει με το βουλευτικό αυτοκίνητο και είχε κρυφτεί στο χωριό του, στην Αιτωλοακαρνανία.

Διαβάστε επίσης