«Ο Μπεχράκης άφησε κληρονομιά για να προχωράμε μπροστά!»

Με αφορμή τη βράβευση με Πούλιντζερ του Άλκη Κωνσταντινίδη, η «Α» συγκεντρώνει τις συγκλονιστικότερες φωτογραφίες και των δύο Ελλήνων φωτορεπόρτερ

Πρόκειται για τον άνθρωπο, που πριν από λίγες ημέρες κατάφερε μέσω της δύναμης του φωτογραφικού του φακού να αποσπάσει για δεύτερη φορά, με την ομάδα των φωτορεπόρτερ της ομάδας Reuters, το βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία «Βreaking News Photography».

Σχετικές Ειδήσεις

Ο λόγος για τον Άλκη Κωνσταντινίδη, του οποίου το συγκεκριμένο βραβείο αφορά την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, θυμίζοντάς μας αρκετά και τις φωτογραφίες ενός ακόμη πολυβραβευμένου Έλληνα φωτορεπόρτερ, του Γιάννη Μπεχράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη φετινή χρονιά.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Άλκης Κωνσταντινίδης στο kathimerini.gr: «Την προηγούμενη φορά το κερδίσαμε με επικεφαλής τον Γιάννη Μπεχράκη. Ο Γιάννης είναι ο δάσκαλος για όλους μας. Μας έδειξε τον δρόμο. Άφησε κληρονομιά για να προχωράμε μπροστά και να δώσουμε διεθνή υπόσταση στη δουλειά των Ελλήνων φωτορεπόρτερ».

Με αφορμή τη σημαντική αυτή διάκριση, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Ελλάδα, η «Α» συγκέντρωσε κάποιες από τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες και των δύο, που μιλάνε όσο χίλιες λέξεις.

Κι ακόμη παραπάνω!

Άλκης Κωνσταντινίδης:

 

 

Γιάννης Μπεχράκης: