Ο Ναδάλ για το ρεκόρ του Φέντερερ: “Δεν γίνεται να εκνευρίζεσαι επειδή ο γείτονας έχει μεγαλύτερο σπίτι”

Με εύστοχα και χαρακτηριστικά λόγια περιέγραψε ο Ράφα Ναδάλ το πώς βλέπει την προοπτική να ξεπεράσει στους major τίτλους τον Ρότζερ Φέντερερ. Ρωτήθηκε σχετικά μετά τον 12ο τίτλο του στο Παρίσι και επανέλαβε ότι δεν έχει εμμονή να σπάσει το ρεκόρ του μεγάλου του αντιπάλου.

“Ποτέ δεν παραπονιέμαι, ούτε σκέφτομαι αν θα τον ξεπεράσω ή όχι», είπε ο αριστερόχειρας Ισπανός μετά τη νίκη επί του Ντόμινικ Τιμ. «Δεν ανησυχώ για αυτά τα πράγματα. Δεν γίνεται να εκνευρίζεσαι συνέχεια επειδή ο γείτονας έχει μεγαλύτερο σπίτι από εσένα ή τηλεόραση ή καλύτερο κήπο. Δεν βλέπω έτσι τη ζωή. Θα προσπαθήσω με τον δικό μου τρόπο. Αν καταφέρω στο τέλος της καριέρας μου να έχω δύο ακόμα majors και να πλησιάσω τον Ρότζερ, θα είναι κάτι απίστευτο. Το τελευταίο που σκεφτόμουν μέχρι τώρα είναι αυτό. Το θέμα είναι το Roland Garros, ότι διασκεδάζω ξανά στο γήπεδο».

Μίλησε και στους Ισπανούς δημοσιογράφους για το θέμα αυτό: «Είναι ένα κίνητρο, αλλά δεν έχω εμμονή. Αν με ρωτάτε αν το θέλω, η απάντηση είναι ναι. Αν με ρωτάτε αν είναι στόχος, όχι. Δεν είναι αυτό που με κάνει να σηκώνομαι κάθε μέρα και να προπονούμαι, να παίζω. Δεν βλέπω έτσι το άθλημα ή την καριέρα μου. Θέλω να ακολουθήσω το δικό μου ταξίδι, να δώσω ευκαιρίες στον εαυτό μου να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Αλλά δε νομίζω ότι το μέλλον θα αξίζει περισσότερο αν ισοφαρίσω το ρεκόρ του Φέντερερ ή αν κάνω κάτι σαν αυτό που έκανε ο Τζόκοβιτς. Θεωρώ ότι είμαι πιο μακριά από ό,τι ονειρεύτηκα στην καριέρα μου.

Ο Ναδάλ αποκάλυψε σε άλλο σημείο ότι είχε προβληματιστεί πολύ τον Απρίλιο, μετά το Μόντε Κάρλο. «Δεν απολάμβανα να παίζω. Ανησυχούσα για την υγεία μου, ήμουν πολύ αρνητικός. Μετά τον πρώτο γύρο στη Βαρκελώνη, έμεινα μόνος για δύο ώρες και σκέφτηκα τι συνέβαινε, τι έπρεπε να κάνω. Έπρεπε να πάρω κάποιες αποφάσεις. Η μία πιθανότητα ήταν να κάνω ένα διάλειμμα για να αποθεραπευτώ. Και η άλλη ήταν να αλλάξω τη συμπεριφορά μου και τη νοοτροπία μου για να παίξω τις δύο επόμενες εβδομάδες. Αφού σκέφτηκα πολύ, μπόρεσα να αλλάξω και να παλέψω για κάθε μικρή βελτίωση που θα μπορούσα να κάνω. Μετά το ματς με τον Μάγερ στη Βαρκελώνη, νομίζω ότι βελτιώνονται τα πράγματα κάθε μέρα».

Τέλος, ο Ράφα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ν’ αγωνιστεί σε τουρνουά πριν το Wimbledon, καθώς θεωρεί ότι προέχει η υγεία του.

Διαβάστε επίσης