Ο Νίκος Νικολόπουλος παρουσιάζει τους Χριστιανοδημοκράτες

Το κενό της Χριστιανοδημοκρατίας στην Ελλάδα έρχεται να καλύψει το Κίνημα του Νίκου Νικολόπουλου. Ενα Κίνημα που βγαίνει από τα σπλάχνα της Κοινωνίας κινούμενο στο χώρο της Κοινωνικής Ριζοσπαστικής Δεξιάς των Ευρωπαϊκών Επιλογών του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

«Τα χνάρια αυτά έχουν χαθεί» λέει ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, «αλλά μπορούμε να τα χαράξουμε ξανά». Το χριστιανοδημοκρατικό κίνημα του Αχαιού βουλευτή ξεκινά τον δρόμο του στις 23 Μαΐου, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ένα χρόνο πριν το πρώτο εκλογικό crash test που δεν είναι άλλο από τις προσεχείς Ευρωεκλογές. Γέννημα θρέμμα της Καραμανλικής κεντροδεξιάς και βουλευτής από το 1989, ο Νίκος Νικολόπουλος, εργάζεται άπειρες ώρες προκειμένου το Κίνημα να έχει αποκτήσει μέσα μερικούς μόλις μήνες πυρήνες σε 44 νομούς της Ελλάδας και να καταστήσει εκπροσώπους σε χώρους εργασίας, ακόμα και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Πριν μια εβδομάδα σε κεντρικό ξενοδοχείο συγκεντρώθηκαν οι πυρήνες των Χριστιανοδημοκρατών από όλη την Ελλάδα και αποφάσισαν τον μετασχηματισμό του κινήματος σε κόμμα, υπογράφοντας μάλιστα και το καταστατικό αφού προηγουμένως συμφώνησαν να «αντιγράψουν» άρθρα από το καταστατικό ίδρυσης της ΝΔ που έχει την υπογραφή και την σφραγίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ετσι οι ιδεολογικές αρχές και οι σκοποί είναι ίδιοι και απαράλλακτοι.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι η σημερινή εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική δεν έχεις καμιά σχέση με την κοινωνική Ευρωπαϊκή κεντροδεξιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή και δεν έχουν άδικο. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η Ελλάδα ήταν μια από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δεν είχε ποτέ Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, παρότι η ΝΔ κινούνταν σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα