bpbg
bpbg

Ο Νίκος Παπανδρέου “βλέπει” σύρραξη από Ερντογάν πριν τις 4 Νοέμβρη

Θερμό επεισόδιο φοβάται ο Νίκος Παπανδρέου και αυτό τόνισε μιλώντας στον Alpha 98,9.

O αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, οικονομολόγος και συγγραφέας σύνδεσε τον σάλο που έγινε με αφορμή το απαράδεκτο σχόλιο παίκτη του Big Brother με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τόνισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν μπορεί να κάνει πίσω καθώς όπως είπε «ένας “άντρας” με αυτόν το τοξικό χαρακτήρα δεν μπορεί να μην κερδίσει».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πανδημία του κορωνοϊού και στα κινήματα κατά της χρήσης μάσκας.

Τι είπε για το κίνημα της μάσκας

Για το κίνημα κατά της μάσκας δήλωσε στον Alpha 98,9 : «Δεν το θεωρώ λογικό, αλλά φαίνεται ότι οι λογικοί λιγοστεύουμε σιγά σιγά. Είδα σήμερα στη Γερμανία, το 56% πιστεύουν ότι είναι μια συνωμοσία.

Είναι καινούριο για εμάς και νομίζω ότι επειδή έχουμε μεγαλώσει όλοι με τάσεις καταστροφής από το να γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος και έρχεται η καταστροφή και η αποκάλυψη από τα θρησκευτικά, έχουμε μια περίεργη αντίδραση.

Και καλά έκανες χθες οι πολιτικοί, όλοι τους, συμφώνησαν με τη χρήση μάσκας, πλην του Βελόπουλου που έχει ως συνήθως μια άλλη άποψη.

Είναι τοξικό να λένε ότι η πανδημία είναι συνωμοσία. Δεν είναι μια απλή αλλαγή στη ζωή μας όμως, οπότε δικαιολογώ τον κόσμο που κουράζεται να την έχει στα αυτιά του τόσες ώρες».

Για το αν αυτή η τοξικότητα έχει ρίζες: «Η τοξικότητα είναι και η άνοδος του λαϊκισμού, με τον Τραμπ πρωταρχικό ήρωα σε αυτό το είδος, τώρα με τους μαύρους και έχουμε και τοξικά φαινόμενα στο γυναικείο ζήτημα».

Για τον σάλο με το Big Brother: «Το θέμα δεν είναι ότι είπε όλα αυτά που είπε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, είναι το ποια κοινωνία αφήνει και μεγαλώνουμε τους άνδρες και τις γυναίκες με αυτόν τον τοξικό χαρακτήρα».

Τι είπε για τον Ερντογάν

Για Ερντογάν: «Ο τοξικός ανδρισμός είναι κάτι που έχει ο Ερντογάν. Αυτό το επιβλητικό, το “αντρικό”…. Τώρα λένε θα πάνε και στο διάστημα, δεν φτάνει που έχουν τον Καύκασο και τη Λιβύη, είναι εντελώς αυτό το μπροστάρικο που θέλει να τα ελέγχει όλα.

Αυτό το έχουν όλες οι κοινωνίες. Από τη μάσκα μέχρι αυτά, όλα συνδέονται με έναν περίεργο τρόπο. Όταν βλέπω τον Ερντογάν ντυμένο μούφτη στην Αγιά Σοφιά με τρελαίνει.

Είναι κάτι που δείχνει ένα υπερφίαλο αντρικό, θέλει να είναι μεγιστάνας και αυτό πρέπει να το πολεμάμε. Θέλει να ηγηθεί του μουσουλμανικού κόσμου. Αυτοί που τον ακολουθούν είναι από οικονομική ανάγκη και υπό πίεση».

Γιατί η κοινότητα μένει άπραγη απέναντί του: «Η κάθε χώρα το βλέπει από τη στενή ανάγκη της. Αν η Γερμανία δεν αισθάνεται το κόστος μιας σύρραξης, αν δεν αισθάνεται ότι θα πάθει κάτι.

Δεν είναι όπως παλιά με τον Ψυχρό Πόλεμο που ανάλογα με το ποια πλευρά ήσουν, η μεγάλη δύναμη θα έκανε την παρέμβαση.

Δεν υπάρχει μια σταθερή πια σε αυτό το σύστημα. Δεν ξέρουμε ποιο είναι το κέντρο της δύναμης που θα ελέγξει την κατάσταση. Δεν υπάρχει πια η ιδέα ότι μπορείς να εκβιάσεις τον Ρώσσο ή τον Αμερικανό.

Ο Ερντογάν ότι θελήσει να κάνει θα πρέπει να το κάνει πριν από τις 3-4 Νοεμβρίου. Φοβάμαι μια σύρραξη έστω και μικρή για να μας προκαλέσει και να μας πάει σέρνοντας ότι είμαστε επιθετικοί στην περιοχή.

 

Μέχρι τώρα δεν του έχει βγει και έχει στεναχωρηθεί πολύ και ελπίζω αυτό να τον κάνει να κάνει πίσω. Αλλά πώς να κάνει; Ένας “άντρας” με αυτόν τον τοξικό χαρακτήρα πρέπει να αισθανθεί ότι κέρδισε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα