Ο Ολυμπιακός 9-5 στην Βουλιαγμένη και πάει την Πέμπτη για τον τίτλο

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 9-5 της Βουλιαγμένης στον Λαιμό, ισοφαρίζοντας σε 2-2 τη σειρά και ο τίτλος στο Πόλο γυναικών θα κριθεί την Πέμπτη στο Παπαστράτειο σε πέμπτο ματς.

Η Βουλιαγμένη ήταν κακή στην παίκτρια παραπάνω και δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την έδρα της. Από την άλλη ο Ολυμπιακός πήρε τη διαφορά στο δεύτερο οκτάλεπτο με σπουδαία απόδοση της Νικόλ Ελευθεριάδου που σημείωσε ένα γκολ με ωραία ατομική προσπάθεια και κέρδισε ένα πέναλτι. Πλέον οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά την Πέμπτη στο κολυμβητήριο του Πειραιά με τη νικήτρια ομάδα να κατακτά και το πρωτάθλημα.

Το πρώτο οκτάλεπτο κύλησε όπως οι δύο προηγούμενοι τελικοί. Η Βουλιαγμένη έπαιζε πιεστική άμυνα με προσαρμογές πάνω στην Άσημακη η οποία ήταν καλά κλεισμένη. Η Τζόνσον όπου χρειάστηκε έδειξε την ποιότητά της και η Ελληνιάδη έκανε το 1-0 που ήταν το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα εκπληκτικό δεύτερο οκτάλεπτο. Η ομάδα του Πειραιά με τέσσερις διαφορετικές σκόρερ (Ελευθεριάδου, Μυριοκεφαλιτάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Αβραμίδου) έφτασε στο 1-4 που ήταν το σκορ της περιόδου. Την ίδια στιγμή η άμυνα της Βουλιαγμένης δε λειτούργησε το ίδιο καλά ενώ οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου έκαναν πολλά λάθη στην τελική προσπάθεια, γεγονός που δεν τους έδωσε την ευκαιρία να βρουν κάποιο γκολ.

Η Βουλιαγμένη έδειξε σημάδια αντίδρασης στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου. Με την Ελληνιάδη η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου μείωσε σε 2-4 αλλά ο Ολυμπιακός έφτασε για πρώτη φορά στο +4 (2-6) με Μπάκλινγκ και Ελευθερία Πλευρίτου. Η Χαραλαμπίδη με γκολ στην παίκτρια παραπάνω μείωσε σε 3-6 που ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο ελάχιστα άλλαξαν με τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη.

Οκτάλεπτα:  1-0, 0-4, 2-2, 2-3.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1 , Χυδηριώτη , Ελληνιάδη 2 , Κοκκινάκη, Ξενάκη , Νίνου Ε., Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου , Ράνεϊ 2 , Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Γιαννοπούλου.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1 , Μπάκλινγκ 3 , Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη , Αβραμίδου 2 , Ασημάκη , Μ. Πλευρίτου 1, Έγκενς, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά , Μυριοκεφαλιτάκη 1, Δουρέκα, Κανετίδου, Παπαναστασίου.

 

Διαβάστε επίσης