Ο Ολυμπιακός είχε τέσσερα δοκάρια νε την Καλλιθέα αλλά έφτανε το 1-1 για την πρόκριση
Οι Πειραιώτες είχαν νικήσει στη Λεωφόρο 1-0
O Ολυμπιακός μπορεί να ήταν άτυχος έχοντας τέσσερα δοκάρια, όμως με το 1-1 απέναντι στην Athens Kallithea στο «Γ. Καραϊσκάκης» προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου, καθώς στο πρώτο παιχνίδι της Λεωφόρου, είχε επικρατήσει 1-0.
Με 4-2-3-1 και πολλές αλλαγές παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Πασχαλάκης στο τέρμα, Μπιανκόν και Ντόη στο κέντρο της άμυνας, με τους Ροντινέι και Αποστολόπουλο να είναι στα μπακ. Στάμενιτς και Έσε στα χαφ, με τους Μασούρα και Βέλντε να είναι στα «φτερά», ενώ ο Ολιβέιρα είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ελ Κααμπί.
Ο Ολυμπιακός θα ήθελε ένα γρήγορο γκολ ώστε να υπεραπλουστεύσει την κατάσταση, αλλά η ομάδα της Athens Kallithea ήταν εκείνη που το πέτυχε. Μόλις στο 3’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, καθώς μετά από κόντρα επίθεση, ο Βασιλόγιαννης έκανε το γύρισμα απ’ τα δεξιά και έστρωσε στον Μανθάτη που σούταρε με το αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Στάμενιτς και κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη που είχε διαφορετική κατεύθυνση. Ο άσος της ομάδας του Ντονάτι δεν πανηγύρισε, σεβόμενος το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του.
Οι Πειραιώτες άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και στο 5’ στο συρτό σουτ του Στάμενιτς μπλόκαρε ο Γκέλιος, ενώ στο 7’ ο Ολιβέιρα εκτέλεσε φάουλ, αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Γκέλιου.
Στο 13’ ο Βέλντε είχε φάση για να φέρει το ματς στα ίσα, βρέθηκε σε θέση βολής, ελίχθηκε, με το σουτ του με το αριστερό, ωστόσο, να είναι πολύ άστοχο. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε πλέον ένταση στο παιχνίδι της, αλλά ήταν πολύ προβλέψιμη, κάνοντας σέντρες.
Ο Βέλντε όμως ήταν εκείνος που ισοφάρισε απέναντι στον αγαπημένο του αντίπαλο για φέτος. Με τον Ολιβέιρα να εκτελεί κόρνερ απ’ τα δεξιά, την μπάλα να φτάσει στον Νορβηγό που με δυνατό σουτ (και μία μικρή κόντρα) να νικάει τον Γκέλιο στο 24’.
Τέσσερα λεπτά μετά ο Ολιβέιρα έκανε ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία. Στο επόμενο λεπτά ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-1, με κεφαλιά του Έσε στο δεξί δοκάρι του αντίπαλου πορτιέρε.
Δέκα λεπτά μετά ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία για το 2-1 με πρωταγωνιστή τον Μασούρα. Αρχικά, ο Έλληνας διεθνής (μετά το γύρισμα του Βέλντε και τον Ελ Κααμπί να αφήνει) έκανε προσποίηση και άδειασε τον Γκέλιο, αλλά το σουτ του ήταν πάνω στον Πασαλίδη, ενώ ακολούθως δύο εξ επαφής προσπάθειες ήταν στο δεξί δοκάρι του Γκέλιου.
Στο 43’ ο Ελ Κααμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν έγινε ούτε τότε το 2-1. Ο Ολιβέιρα εκτέλεσε φάουλ και ο Μαροκινός νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά ήταν offside. Ωραίο σουτ έκανε και στο 45’+2’ ο Ολιβέιρα με τον Γκέλιο να μπλοκάρει με τη δεύτερη.
Η πρώτη καλή στιγμή στο β’ μέρος άνηκε στην Athens Kallithea που άγγιξε το 2ο γκολ στο 51’, με τον Νετέμτριους να εκτελεί ωραία φάουλ από τα αριστερά, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη, αφού οι παίκτες της Athens Kallithea δεν μπόρεσαν να τη βρουν.
Η πρώτη αξιόλογη φάση των Πειραιωτών στο β’ μέρος ήρθε από αμυντικό, με τον Μπιανκόν να ελίσσεται ωραία στο 53’ και να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Γκέλιο που παραχώρησε κόρνερ. Όπως και ο Βέλντε στο 68’ με εκτέλεση φάουλ στην κλειστή του γωνία.
Μέχρι το φινάλε οι φιλοξενούμενοι ήταν γενικότερα ακίνδυνοι, δείχνοντας να μην έχουν αποθέματα για ένα δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Η μοναδική καλή τους στιγμή ήταν ωστόσο στο 87’ με τον Ντιμπά να αστοχεί από πλάγια θέση. Όπως συνέβη και νωρίτερα (83’) με τον Κωστούλα για τον Ολυμπιακό.
Οι Πειραιώτες είχαν άλλες δύο καλές στιγμές για να πάρουν προβάδισμα και να τελειώσουν οριστικά με την πρόκριση, με τον Τσικίνιο να μην καταφέρνει να νικήσει τον Γκέλιο στο 90’ και τον Βέλντε να αστοχεί στο 90’+3’.
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Ντόη (71’ Ρέτσος), Αποστολόπουλος, Έσε (71’ Γουίλιαν), Στάμενιτς, Μασούρας (81’ Τσικίνιο), Σέρτζιο Ολιβέιρα, Βέλντε, Ελ-Κααμπι (71’ Κωστούλας).
Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Γκέλιος, Βασιλόγιαννης (59’ Βαλμπουενά), Μαρότα (82’ Λουκίνας), Πασαλίδης (46’ Ντεμέτριους), Μότοτς, Μανθάτης, Εντόι, Ντιμπά, Καινούργιος, Μερκάτι (59’ Ματίγια), Ουλντρικις (72’ Τζιάνι).