Ο Ολυμπιακός παραμένει ομάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών…

Ο Ολυμπιακός παραμένει ομάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, έστω κι αν έχασε 2-0 από την Πόρτο στο «Ντραγκάο» για το δεύτερο ματς των ομίλων του Champions League κι είναι άδικο να κρίνεται από πεπερασμένες ελληνικές πατέντες της δεκαετίας του ’70.

Τα λάθη είναι σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Έκανε, τα πλήρωσε. Το θέμα είναι πως μία ομάδα στέκεται στο γήπεδο σε τέτοια top ματς. Ο Ολυμπιακός στάθηκε περίφημα.

Ο Ολυμπιακός έδειξε την κλάση του στο Οπόρτο. Ότι σ’ ένα παιχνίδι με αντίπαλο μια επίσης ευρωπαϊκών προδιαγραφών ομάδα, την Πόρτο, έπαιξε ως ίσος προς ίσον.

Αυτό είναι που μένει, όχι ότι έχασε. Δημιουργήθηκαν τέτοιες συνθήκες στον αγώνα, που βρέθηκε να χάνει στα πρώτα λεπτά. Θα περίμενε κανείς η ομάδα του Πειραιά να προσβληθεί από τον ιό του πανικού. Δεν έγινε τέτοιο πράγμα. Τουναντίον.

Στο Οπόρτο ο Ολυμπιακός δεν δημιούργησε φάσεις για γκολ με βάση την… στατιστική. Τι λέει αυτή; Ότι δυο – τρεις στιγμές θα

έχει η κάθε ομάδα, με όποιον κι αν παίζει αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός δεν επαναπαύτηκε στην στατιστική. Έπαιξε μπάλα και με βάση το παιχνίδι του, δημιούργησε προϋποθέσεις για να βάλει γκολ.

Δεν συμπεριφέρθηκε στα επαρχιωτάκι της δεκαετίας του ’70 που απλά έδιωχνε κακήν κακώς την μπάλα, με την ελπίδα ότι θα έχανε με όσο το δυνατόν πιο μικρό σκορ.

Ο Ολυμπιακός δεν φοβήθηκε να παίξει. Αυτό που ξέρει, το έπαιξε κι το έπαιξε καλά. Έτσι πρέπει να κρίνεται, ως ισότιμος αντίπαλος. Πόσες ελληνικές ομάδες το κάνουν αυτό όταν παίζουν στο εξωτερικό;

Στην Ελλάδα, όμως, επειδή το αρνητικό έχει συνθλίψει σε ενδιαφέρον το κάθε θετικό, κάτι παρωχημένες πένες λειτουργούν είτε χαιρέκακα στερεοτυπικά, είτε βρίσκονται σε virtual reality.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα