Ο Ολυμπιακός ψήφισε να υποβιβαστούν Άρης και ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός ψήφισε στον ΕΣΑΚΕ να υποβιβαστεί η ΑΕΚ. Μαζί του ήταν οι ΚΑΕ Προμηθέας, Περιστέρι και Κολοσσός, συμπληρώνοντας την τετράδα που έδειξε στην Ένωση, αλλά και σε Άρη, Απόλλωνα Πάτρας και Λάρισα το δρόμο για την Α2.

Ωστόσο η απόφαση του Παναθηναϊκού να ταχθεί υπέρ των ιστορικών σωματείων έκρινε την σωτηρία τους!

Το κρίσιμο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ κλήθηκε να πάρει μια ιστορική απόφαση απόψε μετά από πολύωρη συνεδρίαση. Αν επικύρωνε την πρόταση της Επιτροπής Αδειοδότησης, οι 4 «κομμένες» ΚΑΕ έπεφταν και δεν υπήρχε δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο.

Η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή, ωστόσο οι δυο «αιώνιοι» είχαν όπως συνήθως εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ίσως γιατί η ΑΕΚ είχε ταχθεί απέναντι της στο περιβόητο 13-1 προ τριετίας, ήταν αναφανδόν υπέρ του υποβιβασμού, ώστε να τηρηθεί τι ακριβώς προβλέπει το καταστατικό.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ζητούσε παράταση, ώστε να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες όλων των ομάδων με ξεκάθαρο στόχο να παραμείνουν στην κατηγορία, καθώς το ήδη παρηκμασμένο εμπορικά πρωτάθλημα θα έμπαινε σε νέους κινδύνους χωρίς τα μεγάλα ονόματα της ΑΕΚ και του Άρη.

Όταν λοιπόν τέθηκε το θέμα σε ψηφοφορία υπήρξαν 3 ομάδες που μαζί με τον Ολυμπιακό ψήφισαν «επικύρωση» και «υποβιβασμό». Στο άλλο μπλοκ μαζί με τον Παναθηναϊκό συντάχθηκαν οι ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Ιωνικός, Λαύριο και φυσικά οι 4 που ήταν κομμένοι: Άρης, ΑΕΚ, Απόλλωνας Πάτρας και Λάρισα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα