Ο Ομπάμα συγχαίρει Αναστασιάδη

Την βαθιά δέσμευση των ΗΠΑ στις προσπάθειες για συνολική λύση του Κυπριακού εκφράζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε συγχαρητήριο τηλεγράφημα που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

«Ο αμερικανικός λαός συμμερίζεται μαζί μου τα θερμά μου συγχαρητήρια προς εσάς και προς το λαό της Κύπρου για τους εορτασμούς της 53ης επετείου της εθνικής ανεξαρτησίας σας, την 1η Οκτωβρίου. Ως πολύτιμος φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών, αναγνωρίζουμε ότι η στενή μας συνεργασία με την Κύπρο εδράζεται όχι μόνο στα πολλά κοινά μας συμφέροντα, αλλά κυρίως στις κοινές μας αξίες», αναφέρει ο Πρόεδρος Ομπάμα.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν στην εμβάθυνση «της ισχυρής μας φιλίας που βασίζεται σε εκείνες τις αξίες καθώς και στο να εργαστούμε μαζί για να διασφαλίσουμε ένα πιο ασφαλές και πιο ευήμερο μέλλον για τους Κύπριους και τους Αμερικανούς».

«Γιορτάζοντας την ίδρυση της Δημοκρατίας για πρώτη σας φορά ως Πρόεδρος, να γνωρίζετε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν βαθιά δεσμευμένες στη στήριξη τους σε μια συνολική λύση που θα φέρει ειρήνη και ευημερία σε ολόκληρο το λαό της Κύπρου», καταλήγει το τηλεγράφημα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα