Ο Πάγκαλος τα… ξανασκαλίζει

Πριν ακόμα καταλαγιάσει ο ντόρος από τις δηλώσεις του για τις τηλεφωνικές υποκλοπές των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος ξαναχτύπησε μιλώντας πάλι στον ρ/σ Βήμα fm.

«Η Ελλάδα όταν μπορεί και όπου μπορεί πρέπει να κάνει αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι», τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, διερωτώμενος ακόμη: «γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα θύμα και από κάτω; Γιατί αυτή η κακομοιριά; Πώς σας έπιασε αυτή η μιζέρια;». Ο κ. Πάγκαλος εξήρε εκ νέου το έργο της ΕΥΠ, σημειώνοντας ότι την περίοδο στην οποία αναφέρθηκε «παρακολουθούσε δύο παλαιάς τεχνολογίας σταθερά τηλέφωνα και κατάφερε προς τιμήν της να παρακολουθεί» τους αμερικανούς πρέσβεις σε Αθήνα και Αγκυρα.

Οπως εξήγησε, «παρακολουθούσαμε γιατί ήταν ανάγκη να παρακολουθήσουμε», καθώς την περίοδο εκείνη υπήρχαν δύο σημαντικά θέματα, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Εκείνη τη στιγμή μπροστά στην Ε.Ε. είχε τεθεί το δίλημμα θα μπει η Κύπρος ως μέλος ενώ συνεχίζει το πολιτικό της πρόβλημα ή θα μπει, όπως ζητούσαν οι Τούρκοι και υποστήριζαν μετά μανίας οι Αμερικανοί, η Τουρκία πρώτα και μετά η Κύπρος», είπε ο γερόλυκος πολιτικός.

«Εχει γραφτεί στον Τύπο»
Συνεχίζοντας, ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε ότι όσα δήλωσε πριν από λίγες ημέρες δεν είναι νέα: «Η αποκάλυψη αυτή έχει προηγηθεί 15 χρόνια απλώς δεν το θυμάστε. Εχει γραφτεί στον Τύπο. «Μου είπαν από το ΠΑΣΟΚ να πω ότι ήταν μια χιουμοριστική δήλωση» Σε ό,τι αφορά τη στάση του Κινήματος, παραδέχθηκε ότι οι «δηλητηριοδέστερες και εμπαθέστερες κριτικές» τού έγιναν από στελέχη του Κινήματος και εκτίμησε ότι «προφανώς υπάρχει κάποια γραμμή».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι τού ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ να πει πως επρόκειτο για μια χιουμοριστική δήλωση και εκείνος απάντησε πως δεν μπορεί να γελοιοποιηθεί και πως όσα δήλωσε «τα ξέρουν πάρα πολλοί. Τους είπα ότι εγώ δεν θεωρώ πως το ΠΑΣΟΚ έχει καμιά ευθύνη για αυτά που λέω εγώ», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης