Ο Πανιώνιος προσφεύγει στο CAS για να πέσει η Ξάνθη

Στο Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης θα προσφύγει ο Πανιώνιος και  θα ζητήσει να εξετάσει την ορθότητα της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα για την Ξάνθη.

Η απόφαση αυτή εκτός των άλλων συνιστά νίκη και για την ΠΑΕ Πανιώνιος, καθώς με τον πιο επίσημο τρόπο η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αναγνώρισε έννομο συμφέρον στον Πανιώνιο και ιδιότητα διαδίκου, δίνοντας δικαίωμα και στους Νεοσμυρνιώτες να προσφύγουν στο CAS στον βαθμό που θεωρούν ότι αδικούνται επί την απόφαση. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη μέσω του προέδρου της Χρήστου Δάρα ότι θα κυνηγήσει νομικά όσο πάει την υπόθεση, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο την παραμονή της ομάδας στην Super League.

Στον Πανιώνιο θεωρούν ότι αδικούνται από το γεγονός ότι για το ίδιο παράπτωμα των παραβιάσεων που αναγνώρισε η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ εκείνοι τιμωρήθηκαν με -6 βαθμούς ενώ η Ξάνθη μόνο με πρόστιμο, επειδή αυτό προβλέπουν οι κανονισμοί για τέτοιου είδους παραβάσεις που ανακαλύπτονται ενώ έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Βέβαια, η Ξάνθη δέχθηκε την ποινή αφαίρεσης 12 βαθμών από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της Super League στην βάση του πορίσματος της ΕΕΑ, αλλά στον Πανιώνιο υποστηρίζουν ότι αυτό αφορά διαφορετικά παραπτώματα και προσθέτουν ότι η ποινή όφειλε να είναι μεγαλύτερη.

Ακόμα, στον Πανιώνιο πιστεύουν ότι η τροπολογία της κυβέρνησης που αντικατέστησε την ποινή του υποβιβασμού με αφαίρεση βαθμών ήταν χαριστική, φωτογραφική και αντισυνταγματική. Προσθέτουν επιπλέον ότι ακόμα και αν υποτεθεί ότι ορθά εφαρμόζεται η τροπολογία της κυβέρνησης, η ΕΕΑ έχει αφαιρέσει το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ Ξάνθη στην Super League και αυτό θα όφειλε να σημαίνει την αυτόματη αποβολή της από το πρωτάθλημα, όπως έχουν ζητήσει μάλιστα και με εξώδικο στην διοργανώτρια αρχή της Super League.

Στο σχόλιο ότι η ανάκληση του πιστοποιητικού της Ξάνθης έχει παγώσει με την προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, μέχρι να εκδικαστεί στο σύνολό της η υπόθεση ενώπιόν του, από τον Πανιώνιο απαντούν ότι ούτως ή άλλως η προσφυγή αυτή παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και η Ξάνθη αν δεν υποβιβαστεί για την ανάκληση του πιστοποιητικού της, θα πρέπει να υποβιβαστεί για τον συγκεκριμένο λόγο.

 

 

Διαβάστε επίσης