Ο «Παπασπιτούλης» ξεσπιτώνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Εγκλωβισμένος ο Αλέξης Τσίπρας, που στην προκειμένη περίπτωση θα δείξει εάν έχει τα κότσια να λύσει τον «Γόρδιο Δεσμό», καθώς ο Παπαδημούλης εξελίσσεται σε ένα τεράστιο βαρίδι

Νέα προβλήματα δημιουργεί στην Κουμουνδούρου και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα η δραστηριότητα του Δημήτρη Παπαδημούλη στο realestate. Η αποκάλυψη ότι ο κ. Παπαδημούλης απέκτησε άλλα οκτώ διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και το 2019, δημιούργησε σύγχυση και είναι βέβαιο ότι προκάλεσε εκ νέου αναταραχή. Κι όλα αυτά ενώ ακόμη η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απορροφήσει στο 100% τους κραδασμούς από τις πρώτες αγορές διαμερισμάτων του κ. Παπαδημούλη, οι οποίες έγιναν γνωστές μέσω της κατάθεσης του πόθεν έσχες του 2018.

Όπως είναι γνωστό, ο Στέλιος Κούλογλου απαίτησε την απομάκρυνση του Παπαδημούλη από τη θέση τού επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Για για να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να τον καλέσει με τη σύζυγό του στην Αίγινα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και όπως έγινε γνωστό από την Κουμουνδούρου όλα πήγαν καλά. Προφανώς, οι μπύρες και η θαλασσινή αύρα έκαναν δουλειά. Βέβαια, ο κ. Τσίπρας δεν κατάφερε να τους τα φτιάξει διότι, όπως επιβεβαιώνουν και οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι ΠαπαδημούληςΚούλογλου έχουν κόψει και την «καλημέρα» και μάλιστα αποφεύγουν να συναντηθούν, έστω και με παρουσία άλλων.

Πλέον οι παρακείμενοι της Κουμουνδούρου άλλαξαν το παρατσούκλι του Παπαδημούλη και από το «ο Μήτσος της αριστεράς» τον αποκαλούν «ο Παπασπιτούλης». Ο εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήδη μετά τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες για το 2018 έχει απομακρυνθεί από την  ηγετική ομάδα, καθώς ένιωσε να τον αδειάζει ο κ. Τσίπρας. Και έχει ταχθεί υπέρ της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Τώρα, όμως, ο κ. Παπαδημούλης αποτελεί βαρίδι και για την εσωκομματική αντιπολίτευση. Κι αυτό διότι οι αντιπολιτευόμενοι τον κ. Τσίπρα, που αντιδρούν στην ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη δικαιολογία ότι δεν πρέπει να αντιγράψουμε τις πρακτικές της σοσιαλδημοκρατίας, θα πρέπει να ανεχθούν ένα μέλος τους να χρησιμοποιεί αυτές τις πρακτικές. Πώς όμως θα επιμείνουν στην καθαρότητα του κόμματος, όταν ένα μέλος τους έχει αγοράσει σε εξευτελιστικές τιμές 16 διαμερίσματα σε υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου και τα οποία νοικιάζει σε ΜΚΟ για τη φιλοξενία μεταναστών έχοντας εξασφαλισμένα έσοδα από κοινοτικά κονδύλια; Και συνολικά πλέον ο κ. Παπαδημούλης έχει στην κατοχή του ίδιου και της οικογένειάς του 38 ακίνητα.

Νόμιμο και ηθικό

Και βέβαια η αγορά ακινήτων δεν είναι παράνομη, ειδικά εάν τα χρήματα δεν είναι προϊόν μίζας. Όμως ουδείς επενδυτής σκέφθηκε να «σαρώσει» την Κυψέλη, τα Πατήσια και τον Άγιο Παντελεήμονα. Απλά διότι ίσως δεν γνώριζαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια πού υπάρχουν για τη φιλοξενία μεταναστών. Δηλαδή, σίγουρα κι εξασφαλισμένα χρήματα, που άκοπα λαμβάνει κάθε πρώτη του μήνα, την ώρα που πολλοί ιδιοκτήτες δεινοπαθούν για να πάρουν το ενοίκιο από τους ενοικιαστές, λόγω και της οικονομικής κρίσης. Προφανώς, ο κ. Παπαδημούλης έχει εσωτερική πληροφόρηση, ως εκ των αντιπροέδρων του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναμφίβολα την πρακτική της εσωτερικής πληροφόρησης δεν τη λες και ηθική. Όπως επίσης ανήθικο είναι όταν ήδη έχεις ξεκινήσει τέτοιες μπίζνες να δίνεις αγώνα, ως πολιτικός,για να ανοίξουν τα σύνορα για τους μετανάστες. Προφανώς, δεν το κάνει για την καλή του την καρδιά, αλλά επειδή αποκομίζει ένα ποσό μεγαλύτερο από 6.000 ευρώ τον μήνα από τις μισθώσεις των ακινήτων προς τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Πλέον ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ενώπιων μίας δύσκολης εξίσωσης. Ή να κάνει την πάπια και να αρκεστεί στη δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο Παύλος Πολάκης για να στηρίξει τον Παπαδημούλη, «έκανε πλούσιο γάμο και πήρε προίκα», ή να ζητήσει από τον ίδιο τον Παπαδημούλη να τον διευκολύνει παραιτούμενος. Εάν δεν προχωρήσει σε καμία απολύτως κίνηση, τότε αυτός που χάνει είναι ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διότι και η κυβέρνηση ανά πάσα στιγμή θα του υπενθυμίζει το νόμιμο και ηθικό στην περίπτωση Παπαδημούλη, ενώ και από το ΚΙΝΑΛ θα του επισημαίνουν ότι δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, όταν ο ίδιος έχει στο κόμμα του τον Παππά, που έκανε ραντεβού στο Μαξίμου για να διευθετήσει δικαστικές αντιμαχίες μεταξύ επιχειρηματιών, και τον Παπαδημούλη, που κοντεύει να αγοράσει τη μισή Αθήνα για ίδιον όφελος, δηλαδή να νέμεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα