Ο Πέτρος «καθάρισε» για όλους τους διαιτητές

Πέρασε η τροπολογία για το εργόσημο, χωρίς να… εστιαστεί στο ποδόσφαιρο

Ο αγώνας του Πέτρου Κωνσταντινέα δικαιώθηκε! Αν και πέρασε από 40 κύματα και, διάφορα, νομοσχέδια, τελικά ο «Κλεισθένης» έδωσε τη λύση! Εκεί εισχώρησε η τροπολογία που εντάσσει τους διαιτητές στην κατηγορία του εργόσημου και κατά τον Μεσσήνιο «λύνονται έτσι όλα τα προβλήματα που είχαν ανακύψει με την πληρωμή τους».

Η τροπολογία είχε συμπεριληφθεί αρχικά σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, αλλά η Έφη Αχτσιόγλου την αφαίρεσε, επειδή έτρεχε για άλλες υποθέσεις ο Πέτρος. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, όμως, η νομοθετική παρέμβαση πήρε σάρκα και οστά. Από νομοσχέδιο έγινε νόμος. Ενσωματώθηκε στο άρθρο 20 παρ. 1 του νόμου 3863/2010.

«Οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας των αγώνων», προστέθηκε στους νόμους του κράτους.

Μόνο που εδώ ισχύει εκείνη η φράση που λένε στην εύανδρο Ήπειρο. «Καλά, δεν γνώριζε, δεν ρωτούσε τουλάχιστον;».

Μέσα σε ένα βράδυ κατάφερε ο Κωνσταντινέας να κάνει τη λεζάντα του στους διαιτητές του ποδοσφαίρου, αλλά πέτυχε να γίνει στόχος των παραγόντων απ’ όλα τα υπόλοιπα αθλήματα. Διότι όπως αποτυπώθηκε η τροπολογία, το εργόσημο παραπέμπει σε κάθε διαιτητή οποιουδήποτε αθλήματος. Άντε, τώρα, να πει κάποιος στον Δημήτρη Διαθεσόπουλο ότι πρέπει να πληρώνει εργόσημο σε κάθε διαιτητή. Πώς να αντέξει ο άνθρωπος; Πού θα τα βρουν τα χρήματα στην ΚΟΕ, στην ΕΟΠΕ, ακόμα και στην ΕΟΚ για να πληρώσουν τα εργόσημα; Γι’ αυτό άρχισαν να βράζουν σε διάφορες ομοσπονδίες και καταγγέλλουν την κυβερνητική γκέλα. Είναι, όμως, γκάφα ή πίσω από την τροπολογία για το ποδόσφαιρο κρυβόταν ο Πέτρος ο Εξολοθρευτής;

Διαβάστε επίσης