Ο Πογιέτ… μυστική διπλωματία με Μανωλά Σωκράτη, τους… τελείωσε, αλλά «είμαστε σε επαφή». (Κι ο Φαν΄τ Σιπ τα ίδια έλεγε)

Τι είπε για τους Φορτούνη, Λύρατζη, Σάλιακα ο Ουρουγουανός

Να ευχηθούμε με το δεξί την εθνική που παίζει απόψε με την Β. Ιρλανδία στο Μπέλφαστ για το Nations League. Άλλο θέλω να σου πω.

Ρωτήθηκε ο Πογιέτ τι παίζει με τον Παπασταθόπουλο, τον Μανωά και τα άλλα παιδιά που δεν κλήθηκαν στην εθνική. Για τον Λύρατζη, ας πούμε, που έκανε τρομερή χρονιά και ο Ουρουγουανός κάλεσε τον Ρότα.

Και τι απάντησε; Λες κι ήταν επαγγελματίας… διπλωμάτης, που κάνει μυστική διπλωματία. Ό,τι ακριβώς έλεγε κι ο προκάτοχός του Τζόνι Φαν’ τ Σιπ. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

«Θα δούμε στο μέλλον», σου λέει ο Πογιέτ. Μάλιστα. Ι να δούνε στο μέλλον; Μήπως… βελτιωθούν ο Μανωλάς με τον Σωκράτης που είναι στα 30 και τα 34; Πλάκα κάνουμε τώρα; Τους τελείωσε και φοβάται (;) να το πει.

Αναλυτικά κάποια από τα «κεντρικά» αποσπάσματα της συνέντευξης του Πογιέτ στην Livesport:

«Δεν θέλω να κοιτάω πολύ πίσω, γιατί σέβομαι όλους τους προπονητές. Αυτό που θέλω είναι η Εθνική να εκπροσωπεί πραγματικά την Ελλάδ. Τη νοοτροπία του ποδοσφαίρου στη χώρα, το πάθος, την επιθυμία, πέρα βεβαίως από το να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Αλλά αυτό που θέλω κυρίως είναι να δείχνουμε πάθος. 

Εμείς σεβόμαστε την μπάλα. Είμαι ένας προπονητής που του αρέσει οι παίκτες του να έχουν την μπάλα. Αλλά οι περισσότερες ομάδες παίζουν με αυτό τον τρόπο. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε και να έχουμε την κατάλληλη ισορροπία. Τι σημαίνει αυτό; Ούτε πολύ αμυντικοί, αλλά ούτε και πολύ ανοιχτοί.

Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε απόλυτα ανταγωνιστικοί σε ομάδες του επιπέδου μας. Ο μεγάλος στόχος, βεβαίως, είναι οι μεγάλες διοργανώσεις. Αλλά αυτές είναι μακριά ακόμα. Γι’αυτό, ο πρώτος στόχος τώρα είναι να τερματίσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου μας στο Nations League.

Η Εθνική θα είναι ανοιχτή για όλους. Γιατί για μένα είναι πολύ σημαντικό να επιλέγεις τους ποδοσφαιριστές συγκεκριμένη στιγμή. Όταν είναι σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο και ανάλογα με το τι χρειαζόμαστε σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Δεν μου αρέσει να υπερβάλλω, αλλά είμαστε σε επαφή με 40 ποδοσφαιριστές. Από αυτούς τους 40, θα καλούνται 25-25, ανάλογα με την στιγμή».

Για τον Παπασταθόπουλο, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενημέρωσε ότι αποσύρεται από την Εθνική, σχολίασε: «Έχω σπουδαία επικοινωνία μαζί σου και ό,τι λέμε μένει μεταξύ μας. Επειδή είμαι παλαιάς κοπής σε αυτό, ό,τι λέμε με τους παίκτες μένει εδώ. Από εμένα δεν θα μάθετε κάτι».

Για τους Μανωλά και Σιόβα: «Το ίδιο. Μίλησα μαζί τους, είχαμε σπουδαία επικοινωνία, αλλά ο χρόνος θα δείξει».

Για τον Φορτούνη και για το αν θα μπορούσε να βοηθήσει: «Αναμφίβολα. Όχι τώρα, γιατί δεν μπορούσε να παίξει. Αλλά γνωρίζω τον Φορτούνη από την προηγούμενη θητεία μου στην Ελλάδα. Ήταν ένα νεαρό ταλέντο, το οποίο δυστυχώς δεν το βοήθησαν οι τραυματισμοί. Διαθέτει όμως μεγάλη ποιότητα. Αν παίζει με συχνότητα θα είναι μία σπουδαία επιλογή για εμάς».

Για τον Τζορτζ Μπάλντοκ: «Ο Ρότα τα πήγε πολύ καλά φέτος, ο Κώτσιρας το ίδιο. Ο Λύρατζης στον ΠΑΟΚ, ο Σάλιακας… Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι δεν υπάρχουν λύσεις στη θέση του δεξιού μπακ. Ο Μπάλντοκ είναι διαφορετικός παίκτης, διαφορετικός χαρακτήρας, πολύ παθιασμένος και κάποιες φορές χρειάζεται και αυτό».

Κλείνοντας, σχολίασε: «Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να φέρω την Εθνική εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Θέλω ο κόσμος να νιώθει την καρδιά να χτυπάει δυνατά όταν παίζει η Εθνική. Γιατί εγώ δεν είμαι Έλληνας, αλλά το νιώθω. Θέλω όλοι να νιώθουν έτσι».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα