Ο Πολάκης και οι γκάφες του – Τον “γλέντησε” η Ν.Δ.

Μπορεί να έχει διατελέσει υφυπουργός και αναπληρωτής υπουργός στις κυβερνήσεις Τσίπρα, ωστόσο ο ίδιος δεν έμαθε ή… κάνει πως δεν έμαθε πως λειτουργούν τα υπουργικά γραφεία, παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος είχε στο γραφείο του μετακλητούς υπαλλήλους.

Ο λόγος για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος είτε από άγνοια είτε από συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας για την δημιουργία εντυπώσεων έπεσε σε γκάφα.

Ο… αψύς Σφακιανός του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη ότι διόρισε έξι «ολόκληρους και φρέσκους», όπως τους χαρακτήρισε, μετακλητούς υπαλλήλους στο υπουργικό του γραφείο.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η θητεία των μετακλητών υπαλλήλων, ως όφειλε να γνωρίζει ο κ. Πολάκης, λήγει ταυτόχρονα με την απώλεια της ιδιότητας του μέλους της κυβέρνησης στο γραφείο του οποίου έχουν τοποθετηθεί. Οι μετακλητοί στους οποίους αναφέρεται ο κ. Πολάκης είναι οι ίδιοι που υπηρετούσαν στο γραφείο του κ. Κοντοζαμάνη ως υφυπουργού Υγείας. Επαναδιορίστηκαν οι ίδιοι μετά το διορισμό του ως αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.

«Ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook παρουσίασε ως νέους διορισμούς τους επαναδιορισμούς των μετακλητών υπαλλήλων που υπηρετούσαν ήδη στο γραφείο του κ. Κοντοζαμάνη ως υφυπουργού Υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, σημειώνει η ΝΔ, με τον ανασχηματισμό τοποθετήθηκε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και αντιστοίχως οι μετακλητοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν στο γραφείο του επαναδιορίστηκαν στη νέα τους θέση. «Η θητεία των μετακλητών υπαλλήλων, ως όφειλε να γνωρίζει ο κ. Πολάκης, λήγει ταυτόχρονα με την απώλεια της ιδιότητας του μέλους της Κυβέρνησης στο γραφείο του οποίου έχουν τοποθετηθεί.», επισημαίνει η ΝΔ.

Ανεπίτρεπτη άγνοια άσκησης δημόσιας διοίκησης ή συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας; Δεν ξέρουμε τι από τα δύο είναι χειρότερο για έναν άνθρωπο που έχει διατελέσει και Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για διασπορά ψευδών ειδήσεων με αποτέλεσμα τελικά τη δημιουργία εντυπώσεων, συμπληρώνει.

«Μια που άνοιξε μέσω fake news το θέμα των μετακλητών, των συνεργατών και των διορισμών ο κ. Πολάκης, ας του θυμίσουμε τα πραγματικά δεδομένα: Ο κ. Κοντοζαμάνης έχει στο γραφείο του 6 μετακλητούς (ενώ δικαιούται 8) και 6 αποσπασμένους (ενώ δικαιούται 10), συνολικά δηλαδή έχει 12 συνεργάτες. Από την άλλη, ο κ. Πολάκης είχε 10 μετακλητούς και 10 αποσπασμένους, συνολικά δηλαδή 20 συνεργάτες», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα