Ο πολεμοχαρής Τραμπ προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης!

Και όμως δεν είναι τρολιά. Ο Ντόναλντ Τραμπ προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης 2021.

Την πρόταση έκανε ο βουλευτής και πρόεδρος της νορβηγικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, Tybring-Gjedde, αν και όπως είπε, δεν είναι υποστηρικτής του “πλανητάρχη”.

Στην επιστολή του με την οποία προτείνει τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης ο Tybring-Gjedde πλέκει το εγκώμιο του Αμερικανού προέδρου για την απόσυρση μεγάλου αριθμού αμερικανικών στρατευμάτων από την Μέση Ανατολή.

«Προς τιμήν του, νομίζω ότι έχει κάνει περισσότερα για να την ειρήνη μεταξύ των εθνών από ότι οι περισσότεροι άλλοι κάτοχοι του βραβείου. Για παράδειγμα ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έκανε τίποτα», είπε για τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ που πήρε το Νόμπελ Ειρήνης το 2009 για τις «προσπάθειές του να ενισχύσει την διεθνή διπλωματία μεταξύ των λαών».

Στην επίσημη πρόταση του, ο Νορβηγός βουλευτής προσθέτει στα επιτεύγματα Τραμπ τη βοήθεια του στη διευκολυνση της επαφής των δυο πλευρών στη διένεξη μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας για την διαφιλονικούμενη επαρχία του Κασμίρ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Τύμπρινκ-Γκιέντε προτείνει τον Τραμπ για Νόμπελ. Η πρώτη ήταν το 2018 με αφορμή τη συνάντησή του με τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα