Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης στους καταληψίες του ΕΚΠΑ

Μία έκπληξη περίμενε τους αστυνομικούς που το πρωί της Παρασκευής πραγματοποίησαν έφοδο και συλλήψεις στο κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, καθώς ανάμεσα στους καταληψίες ήταν και ένας παλιός γνώριμος.

Ο λόγος για τον Πολύκαρπο Γεωργιάδη, γνωστό αντιεξουσιαστή και παλιό συνεργό του Βασίλη Παλαιοκώστα. Ο Γεωργιάδης είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2008 μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα για την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά και είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη. Λίγο αργότερα αποφυλακίστηκε με περιοριστικό όρο αυτόν της εμφάνισης κάθε 15ήμερο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και όχι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Συνολικά στην πρυτανεία προσήχθησαν το πρωί επτά άνδρες και επτά γυναίκες, ανάμεσά τους μία Κύπρια. Έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ όπου κρατούνται βρέθηκαν αλληλέγγυοι που φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρίας υπέρ των προσαχθέντων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πριν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. περάσουν χειροπέδες στα 14 άτομα, τα κάλεσαν να βγουν μόνα τους έξω από το κτίριο της πρυτανείας.

Παρουσία Εισαγγελέα οι καταληψίες απάντησαν ότι «ελάτε να μας πάρετε σηκωτούς. Εμείς δεν πάμε πουθενά». Ακολούθησε η αστυνομική επιχείρηση και η εκκένωση του χώρου. Αυτή την ώρα αστυνομικοί βιντεοσκοπούν το χώρο και ερευνούν το κατά πόσο έχουν γίνει ή όχι ζημιές.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα