Ο Πούτιν γιόρτασε τα Θεοφάνια βουτώντας στους – 20 βαθμούς

Ο Ρώσος πρόεδρος αψήφησε το τσουχτερό κρύο και συμμετείχε στην τελετή των Θεοφανίων

Την ημέρα των Θεοφανίων γιόρτασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βουτώντας στα παγωμένα νερά, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο που επικρατεί στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος συμμετείχε στην τελετή για να τιμήσει το βάπτισμα του Ιησού Χριστού, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Με έχουν ρωτήσει πολλοί εάν ο Πούτιν συμμετέχει στην τελετή των Θεοφανίων. Ξέρετε, είναι η παράδοσή του. Παραμένει πιστός στα έθιμα», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Ο Πούτιν, ο οποίος για να τα τιμήσει το έθιμο βούτηξε στα παγωμένα νερά, την ώρα που η θερμοκρασία είχε πέσει στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το τελετουργικό, ο Πούτιν βούτηξε τρεις φορές στο όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Το νερό είχε ευλογηθεί από έναν κληρικό και εκτιμάται ότι έχει δυνάμεις προστασίας και θεραπείας.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ακολουθεί το παλιό Ιουλιανό ημερολόγιο, σύμφωνα με το οποίο τα Θεοφάνια είναι στις 19 Ιανουαρίου.

Αλλά δεν ήταν μόνον ο Βλαντίμιρ Πούτιν που έπεσε στα παγωμένα νερά. Πιστοί κάθε ηλικίας βούτηξαν για να γιορτάσουν την ημέρα.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ετοιμάζονται για τη γιορτή των Θεοφανίων, που σηματοδοτεί το τέλος των 12 ημερών των Χριστουγέννων και, παράλληλα, για τους Ρώσους αποτελεί περίοδο διακοπών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα