Ο Πούτιν θεωρεί τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας «αυτογκόλ» για τις οικονομίες της Δύσης

Παρά τα αυστηρά μέτρα σε βάρος της Ρωσίας, ο πληθωρισμός σταθεροποιείται και η λιανική ζήτηση στη χώρα έχει εξομαλυνθεί, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος

Με μια από τις γλαφυρές περιγράφες του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι χώρες της Δύσης «έβαλαν αυτογκόλ» επιβάλλοντας κυρώσεις κατά της Ρωσίας για το ζήτημα της Ουκρανίας, οι οποίες έχουν οδηγήσει «στην επιδείνωση της οικονομίας στην Δύση».

Μιλώντας τη Δευτέρα σε κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους μέσω βιντεοσύνδεσης για την κατάσταση της οικονομίας της Ρωσίας, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο πληθωρισμός σταθεροποιείται και ότι η λιανική ζήτηση στη χώρα έχει εξομαλυνθεί.

Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό της για να στηρίξει την οικονομία και τη ρευστότητα σε συνθήκες συρρίκνωσης της δανειοδοτικής δραστηριότητας, ακόμη και αν οι μειώσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας θα καταστήσουν τον δανεισμό φθηνότερο, δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν.

Επιπλέον δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία χρήσης των εθνικών νομισμάτων στο εξωτερικό εμπόριο υπό τις νέες συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει πρωτοφανείς κυρώσεις στις επιχειρήσεις και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα