Ο πρίγκιπας Χάρι καθυστερούσε να απαντήσει, γιατί ήθελε να μάθει πού θα κάτσει στη στέψη

Η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι ελήφθη μετά από ένα «υπερατλαντικό πινγκ πονγκ», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Daily Mail

Οι ίντριγκες δεν έχουν τέλος στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την στέψη του βασιλιά Καρόλου στην οποία θα παραστεί και ο πρίγκιπας Χάρι.

Πριν λίγα 24ωρα ανακοινώθηκε ότι ο δούκας του Σάσεξ θα δώσει το παρών σε μία από τις σημαντικότερες ημέρες του πατέρα του, δίχως, ωστόσο, να έχει στο πλευρό του την Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά του. Η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι ελήφθη μετά από ένα «υπερατλαντικό πινγκ πονγκ», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Daily Mail.

Η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι χαροποίησε ιδιαίτερα τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος, ωστόσο, δυσαρεστήθηκε για την απουσία της Μέγκαν και των εγγονών του. «Ο βασιλιάς είναι χαρούμενος που ο Χάρι, τον οποίο αποκαλεί “αγαπημένο του αγόρι”, θα είναι στο αβαείο. Τον ήθελε εκεί. Είναι λυπηρό, είναι πολύ απογοητευμένος που δεν θα δει τη Μέγκαν ή τα εγγόνια του, αλλά κατανοεί την κατάσταση», δήλωσε, πριν δύο ημέρες, βασιλική πηγή στην The Sun.

H Daily Mail, σήμερα, ξετυλίγει το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων, αποκαλύπτοντας τις απαιτήσεις του πρίγκιπα Χάρι προκειμένου να συμμετάσχει στην στέψη του βασιλιά Καρόλου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρίγκιπας Χάρι καθυστέρησε να απαντήσει στην πρόσκληση για τη στέψη επειδή ήταν απασχολημένος με το «υπερατλαντικό πινγκ πονγκ» και τον «απασχολούσε» το πού θα έπρεπε να καθίσει, ανέφεραν πηγές. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους άργησε τόσο πολύ να επιβεβαιώσει ότι θα βρεθεί στο Ουεστμίνιστερ.

Ούτε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ούτε νομικός εκπρόσωπος του δούκα του Σάσεξ απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό σήμερα, αλλά περισσότερες από μία πηγές επιβεβαίωσαν στη Mail ότι υπήρξαν «εκτεταμένες ζυμώσεις» μεταξύ Λονδίνου και Καλιφόρνιας για το θέμα.

«Η πλευρά του Χάρι ήθελε πολύ να μάθει, προφανώς επειδή ήθελε να το επισφραγίσει, ποιο είναι το σχέδιο θέσεων στο Αβαείο. Υπήρξε εκτεταμένο μπρος-πίσω για το ποιος θα καθόταν πίσω τους αν ερχόντουσαν. Και ποιος θα βρισκόταν μπροστά τους».

Ο πρίγκιπας Χάρι, σύμφωνα με την DailyMail, ήταν προφανώς αρκετά απασχολημένος με τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια, είπε η πηγή. Μια άλλη πηγή πρόσθεσε: «Αυτό είναι αλήθεια. Υπήρξαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες για το Αβαείο».

Δημοσιεύματα με επαφές με τους Sussexes έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι ο πρίγκιπας Χάρι είχε μια λίστα με ερωτήσεις προς το παλάτι σχετικά με το τι θα συνέβαινε αν παρευρισκόταν και ήθελε ορισμένες «διαβεβαιώσεις», αλλά δεν ανέφερε λεπτομερώς ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές.

Όταν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ήρθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώθηκαν με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου για τη λειτουργία. Αλλά τότε, κάθισαν στην άλλη πλευρά, μακριά από τον Κάρολο, την Καμίλα, τους πρίγκιπα Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον.

Μπορεί ορισμένοι να ήλπιζαν ότι η στέψη του βασιλιά Καρόλου θα είναι μια ευκαιρία συμφιλίωσης, ωστόσο, μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν φαίνεται να έχουν όρεξη να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, προς το παρόν τουλάχιστον.

Η στέψη πρόκειται να είναι μια δύσκολη υπόθεση, με πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας να είναι ακόμη εξοργισμένα για τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι “Spare”. Φήμες θέλουν τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να μην μιλά στον αδελφό του και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας να κρατούν απλά τους τύπους.

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου και όλα τα βλέμματα θα είναι ξανά στραμμένα στο Μπάκιγχαμ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα