Ο πρίγκιπας Χάρι υπόσχεται ότι θα ακούει τους πολίτες της Κοινοπολιτείας

Ο πρίγκιπας Χάρι ορίστηκε πρεσβευτής για την νεολαία της Κοινοπολιτείας — ο πιο προβεβλημένος δημόσιος ρόλος του μέχρι σήμερα και ένα αντικείμενο που θα του δώσει την ευκαιρία να συνεργαστεί με τη μέλλουσα σύζυγό του στο να ενθαρρύνουν τους νέους να χρησιμοποιούν το δίκτυο αυτό των κυρίως πρώην βρετανικών αποικιών.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε τον ρόλο αυτόν στον 33χρονο εγγονό της, ο οποίος είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου και ο οποίος τάσσεται υπέρ του επαναπροσδιορισμού της μοναρχίας σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού του θεσμού.

Γνωρίζω ότι υπηρετώντας ως πρεσβευτής των νέων ανθρώπων, θα πρέπει να προσπαθήσω να σας παρακολουθώ όλους… η δουλειά μου θα είναι να σας ακούω, το καθήκον μου να διασφαλίζω ότι οι ιδέες σας, οι ανησυχίες σας, οι σκέψεις και οι ελπίδες σας ακούγονται“, δήλωσε ο Χάρι κατά την έναρξη ενός φόρουμ της Κοινοπολιτείας όπου συζητήθηκαν θέματα της νεολαίας.

Η ανακοίνωση αυτή συμπίπτει με την έναρξη της συνόδου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας που θα πραγματοποιηθεί στη βρετανική πρωτεύουσα στις 18 με 20 Απριλίου και θα έχει στόχο την ενίσχυση του δικτύου σε μια περίοδο κατά την οποία η Βρετανία διαπραγματεύεται την έξοδό της από την ΕΕ.

Επίσης είμαι υπερβολικά ευγνώμων που η γυναίκα την οποία πρόκειται να παντρευτώ, η Μέγκαν, θα συνεργαστεί μαζί μου σε αυτό, για το οποίο και η ίδια είναι κατενθουσιασμένη“, πρόσθεσε ο πρίγκιπας προκαλώντας τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του κοινού.

Διαβάστε επίσης