Ο Προκόπης Παυλόπουλος επέστρεψε ανυπόγραφα τα Προεδρικά Διατάγματα για τη Δικαιοσύνη

Ανοίγει ο δρόμος για την επιλογή νέας ηγεσίας

Τα Προεδρικά Διατάγματα για τη Δικαιοσύνη της κυβέρνησης Τσίπρα επέστρεψε ανυπόγραφα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σημαίνοντας έτσι το ξεκίνημα για την επιλογή της νέας ηγεσίας του ανώτατου δικαστηρίου της Ελλάδος.

Ειδικότερα, η νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα στην κυβέρνηση τα δύο σχέδια Προεδρικών διαταγμάτων, τα οποία αφορούσαν την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Ως εκ τούτου από την στιγμή που δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα για την νέα κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31/05/2019 ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε για την ηγεσία της Δικαιοσύνης ως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου την κα Ειρήνη Καλού. Για εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την κα Δήμητρα Κοκοτίνη. Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας είχαν επιλεγεί η κα Ευαγγελία Νίκα, ο κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης και ο κ. Δημήτριος Μακρής.

Διαβάστε επίσης