Ο πρώτος νεκρός τροχαίου με ηλεκτρικό πατίνι

Αυτό που πολλοί φοβούνταν, ότι δηλαδή δεν θα αργήσουμε να θρηνήσουμε τον πρώτο νεκρό τροχαίου δυστυχήματος με ηλεκτρικό πατίνι, είναι πλέον πραγματικότητα. Θύμα ένας 25χρονος άντρας στο Παρίσι ο οποίος οδηγώντας ηλεκτρικό πατίνι συγκρούστηκε με φορτηγό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που ήρθαν από την γαλλική πρωτεύουσα το φορτηγό είχε προτεραιότητα αλλά ο οδηγός του πατινιού την παραβίασε με αποτέλεσμα να προκληθεί το δυστύχημα.

Οι διασώστες μετέφεραν τον 25χρονο νεαρό οδηγό του πατινιού με καρδιο-αναπνευστική ανακοπή στο νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε.

Είναι το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα στο Παρίσι που εμπλέκεται ηλεκτρικό πατίνι, σύμφωνα με την αστυνομία και την δημοτική αρχή της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τα ηλεκτρικά πατίνια εμφανίσθηκαν εδώ και έναν χρόνο στο Παρίσι, σήμερα αριθμούν περίπου 20.000, και έχουν γίνει πονοκέφαλος για τις δημοτικές αρχές, ελλείψει ρυθμιστικού πλαισίου για την κυκλοφορία τους.

Το δυστύχημα δείχνει ότι υπάρχει «ανάγκη για την υπενθύμιση των στοιχειωδών κανόνων που πρέπει να σέβονται οι χρήστες», δήλωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Εμανουέλ Γκρεγκουάρ.

Διαβάστε επίσης