Ο Ρεχάγκελ και η συγγνώμη για την Μέρκελ

Και ταινία ο Ότο Ρεχάγκελ. Σωστός ο παίκτης. Τον κάνανε και ταινία. Ολόκληρη κούπα έφερε το 2004, δικαιολογημένα. Αυτές τις ημέρες πρέπει ν’ αρχίσει να παίζεται στα σινεμά. Και δήλωσε συγκινημένος, λέει, ο χερ Όθωνας που έγινε ταινία. Άλλο θέλω να σου πω εγώ για τον Ρεχάγκελ. Τον είχε στείλει η Μέρκελ να μας πείσει ότι μας… αγαπάει, τότε που εφαρμόστηκαν τα μνημόνια. Πήρε τον Τοπαλίδη παραμάσχαλα και όργωνε τη Βόρεια Ελλάδα και τα κανάλια για να λέει ότι η καγκελαρίνα έχει καλές προθέσεις για μας. Ότι θέλει να μας βοηθήσει. Κολλητός είναι με τη Μέρκελ ο Ότο, στο ίδιο κόμμα το Χριστανοδημοκρατικό. Μάλιστα.

Την ίδια στιγμή που ο Ρεχάγκελ, να σ’ το αποκαλύψω κι αυτό, τα έλεγε αυτά, ο Σόιμπλε ειρωνευότανε τον Γιωργάκη τον Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό του Γιωργάκη Παπανδρέου. «Καλά, εσείς, στην Ελλάδα δεν ξέρετε πράξεις αριθμητικής;» Αυτό του είχε πει. Και τα πήρε στο κρανίο ο τότε υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας.

Να μην ξεφύγω, όμως. Κι ήρθαν έτσι τα πράγματα, που η Μέρκελ παραδέχτηκε ότι ήταν ιδιαίτερα σκληρή με την Ελλάδα και δεν έπρεπε να είναι. Μάλιστα. Μία έμμεση συγγνώμη, δηλαδή. Κι ο Ρεχάγκελ τι θα κάνει τώρα; Θα ζητήσει κι αυτός συγγνώμη; Αυτό πρέπει να κάνει. Σιγά μην το κάνει.

Ποιος θυμάται τι έλεγε στον ελληνικό λαό πριν από δέκα χρόνια; Οι Έλληνες έχουν κοντή μνήμη.

Σαν σοσόνι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα