Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει πληρώσει σε αποζημιώσεις προπονητών 105 εκατ. ευρώ

Βαθειά το χέρι στην τσέπη, έχει βάλει ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς πληρώνοντας σε αποζημιώσεις προπονητών της Τσέλσι 105 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρώτος που απολύθηκε επί εποχής Αμπράμοβιτς ήταν ο Κλαούντιο Ρανιέρι τον Μάιο του 2004, παίρνοντας το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ. Επόμενος, ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος αποζημιώθηκε παρέα με τους συνεργάτες του με 26 εκατ. ευρώ όταν έφυγαν τον Σεπτέμβριο του 2007. Σε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο, ο Αβρααμ Γκραντ απολύθηκε επίσης και πήρε 6 εκατ. ευρώ. Λιγότερο από ένα χρόνο κράτησε και η θητεία του Λουίς Φελίπε Σκολάρι, ο οποίος έβαλε στα… ταμεία του κάτι παραπάνω από 14 εκατ. ευρώ.

Στα 7 εκατ. ευρώ ανήλθε και η αποζημίωση του Κάρλο Αντσελότι τον Μάιο του 2011, ενώ ο Αντρέ Βίλας Μπόας έβαλε στην… τσέπη του κοντά στα 13 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο του 2012. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο απολύθηκε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους αλλά καρπώθηκε το ποσό των 12 εκατ. ευρώ, για να ακολουθήσει ο Ράφα Μπενίτεθ που δεν πήρε κάποια αποζημίωση. Ο Ζοσέ Μουρίνιο επέστρεψε στην Τσέλσι και μετά από δύο χρόνια σχεδόν απολύθηκε και πήρε 10 εκατ. ευρώ, με τον Γκους Χίντινκ να τον διαδέχεται αλλά να φεύγει με… άδεια χέρια. Τελευταίος ο Αντόνιο Κόντε, ο οποίος τον Ιούλιο του 2018 αποχώρησε και πήρε το ποσό των 10 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης