
Ο Σαλάχ είναι άκαπνος σε 11 τελικούς με Λίβερπουλ και Αίγυπτο
Έχει σκοράρει μόλις δυο φορές με πέναλτι
Ο τελικός του αγγλικού League Cup ολοκληρώθηκε με τη Νιούκαστλ να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρώτου εγχώριου τροπαίου της μετά από 70 χρόνια, αφήνοντας τη Λίβερπουλ με άδεια χέρια και να περιμένει να στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας για να… εξιλεωθεί, μετά από τους πρόωρους αποκλεισμούς της και από FA Cup και Champions League.
Οι «Reds» βρέθηκαν σε άσχημο βράδυ, ενώ εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής τους στη φετινή σεζόν, Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε στο ελάχιστο την εστία της Νιούκαστλ.
Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αιγύπτιος επιθετικός δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του σε έναν μεγάλο τελικό. Ο Σαλάχ, έχει αγωνιστεί σε 11 τελικούς με τους «κόκκινους» και με την εθνική ομάδα της Αιγύπτου, χωρίς να έχει καταφέρει να χριστεί ούτε μία φορά σκόρερ από «open play», αφού τα μοναδικά δύο γκολ που έχει πετύχει ήταν από εκτελέσεις πέναλτι.
Ωστόσο ο Σαλάχ καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με τις απίστευτες επιδόσεις του στη φετινή σεζόν (32 γκολ και 22 ασίστ σε 43 εμφανίσεις), ενώ διαχρονικά πρωταγωνιστεί, τόσο με τη φανέλα της Λίβερπουλ, όσο και με την εθνική ομάδα της χώρας του.