Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά… λασπολογία

Σε μια παραληρηματική ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο προφυλακισμένος αρχηγός τού νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής άδραξε την ευκαιρία που του δίνουν οι δημοκρατικοί θεσμοί για να εκφράσει τις απόψεις του προκειμένου να τους επιτεθεί. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος χρησιμοποίησε απρεπείς εκφράσεις και την προσωπική στοχοποίηση ώστε να απεμπλακεί από τη δύσκολη θέση που περιήλθαν ο ίδιος και η Χρυσή Αυγή ύστερα από τις δικαστικές αποκαλύψεις για το βίο και την πολιτεία τους.

Με το μισαλλόδοξο λόγο του και τη λάσπη που εκτόξευσε στον ανεμιστήρα με στόχο τους απηνείς διώκτες τού νεοφασισμού στην κυβέρνηση και στη Ν.Δ., την οποία δεν μπορούσε να αποδείξει, επιχείρησε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα από το να δώσει ευθείες απαντήσεις για τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται.

«Ο Σαμαράς έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, δεν την έβαλε καμία δικαιοσύνη», ισχυρίστηκε χαρακτηριστικώς ο γενικός γραμματέας τού μορφώματος και κάλεσε «τους ψηφοφόρους να δώσουν τον αγώνα τον καλό για να πέσει αυτή η αντεθνική κυβέρνηση», ενώ έκανε λόγο για «χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά». Ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού επανέλαβε πολλές φορές την φράση «σας ομιλεί ο αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας», ενώ κάποια στιγμή απευθύνθηκε στους βουλευτές κατηγορώντας τους ότι δεν τους υπερασπίστηκαν. «Ούτε μία λέξη που έξι βουλευτές εσκυλεύθηκαν από τα κανάλια. Ντροπή σας ψευτοδημοκράτες», φώναξε και όταν παρενέβη ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, του απάντησε: «Σκάσε ρε!», ενδεικτικό του κοινοβουλευτικού μη ήθους του.

Στο στόχαστρο του Ν. Μιχαλολιάκου βρέθηκαν, επίσης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης και ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος. Για τον κ. Βορίδη είπε ότι «το 1985, μέλος της ΕΠΕΝ δολοφονεί έναν συγχωριανό του. Ο Μάκης Βορίδης ήταν αρχηγός της ΕΠΕΝ. Εκεί δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες;».
Για τον κ. Μπαλτάκο ανέφερε ότι «τον γνώρισα το 1973 στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β’, που αντιπροσώπευε το εθνικιστικό κίνημα (…) Όποτε ήθελε να μου πει κάτι μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν τους κοριούς και τις κάμερες». Για τον κ. Μουρούτη υποστήριξε ότι «μέσα στις κλήσεις στο κινητό μου ήταν ένα όνομα, Γεώργιος Μουρούτης, που ήθελε και αυτός να μας προσεταιριστεί. Και δύο ονόματα Υπουργών της ΝΔ».
Ο κ. Μουρούτης έσπευσε να απαντήσει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο «facebook», διαψεύδοντας πως είχε επαφές με τον κ. Μιχαλολιάκο. «Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α. έχω συναντήσει, ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει», έγραψε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο.
«Οι χειροπέδες που μου βάζετε για μένα είναι τίτλος τιμής», είπε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε: «Είμαι αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης. Η ψυχή μου είναι όρθια». Διάβασε μάλιστα και στίχους του Σολωμού: «Χαρές και πλούτη κι αν χαθούν, και τα βασίλεια κι όλα, τίποτα δεν είναι σαν στητή, μένει η ψυχή κι ολόρθη».
Τέλος, υποστήριξε ότι «ζούμε σε κράτος εισαγγελέων», επεσήμανε ότι «μόνο στην Ελλάδα και στο Σουδάν είναι φυλακισμένοι οι Βουλευτές» και εκτίμησε ότι η ΝΔ διέλυσε τον Καρατζαφέρη και τώρα θέλει να διαλύσει τη Χρυσή Αυγή».

Προκλητικός και ο Παππάς
Το ίδιο προκλητικός εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κι ο επίσης προφυλακισμένος βουλευτής και υπαρχηγός τής Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππας. Ούτε ο προεδρεύων της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ξέφυγε από τα πυρά τού έγκλειστου στις Φυλακές Κορυδαλλού, ο οποίος μάλιστα έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει «άθλιους» τους συναδέλφους του βουλευτές.
«Εύχομαι εσάς τους αθλίους της Βουλής ο Θεός να σας λυπηθεί» είπε ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στην αίθουσα, προκαλώντας, όπως είναι λογικό, φωνές και αντιδράσεις. «Πάρτο πίσω» του φώναξαν βουλευτές και ο προεδρεύων της βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης. «Σβήστε το από τα πρακτικά, αλλά μη με διακόπτετε, δεν έχετε το ηθικό βάρος για να με διακόψετε. Εσείς είπατε στον δικηγόρο Τάκη Μιχαλόλια (σ.σ. αδελφός τού Νίκου Μιχαλολιάκου) ότι υπερασπιστήκατε αστυνομικό που έπαιρνε λεφτά από πακιστανούς “Τί να κάνω ρε Τάκη, βγάζω μεροκάματο…».
Ακολούθησε σάλος στην αίθουσα, ο κ. Μαρκογιαννάκης έκλεισε τα μικρόφωνα και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την Ολομέλεια της Βουλής.
Στην ομιλία του, ο κ. Παππάς εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον του υπουργού Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος είχε πει «αυτός είναι πολύ καλός, πρέπει να τον πάρουμε μαζί μας», αναφερόμενος στο στέλεχος της Χ.Α. Στη συνέχεια μίλησε για την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για την οποία είπε με ειρωνεία πως την εξυπηρετούσε στο κατάστημά του, αλλά εκείνη δεν μπόρεσε ποτέ να διακρίνει τα τσιγκέλια, τους μπαλτάδες και τους θαλάμους βασανιστηρίων.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου τόνισε ακόμα ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης του έλεγε «προτιμώ ο γιος μου στα 16 να είναι Χρυσή Αυγή παρά Συριζαίος ή κομμουνιστής». Αναφερόμενος στον Μάκη Βορίδη, τόνισε πως δεξί του χέρι και κουμπάρος του είναι ο εθνικιστής Θεοδόσης Αθανασάς που συμμετείχε σε «ναζιστική» γιορτή το 2009. Ο κ. Αθανασάς είναι διευθυντής του γραφείου του Μάκη Βορίδη, τόσο κατά την διάρκεια της υπουργίας του όσο και σήμερα που είναι στην θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ.
«Ντροπή σου», είπε εκείνη τη στιγμή από τα υπουργικά έδρανα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ικανοποιώντας και το αίσθημα των υπόλοιπων βουλευτών, απευθυνόμενος στον κ. Παππά. «Εσύ να ντρέπεσαι», του απάντησε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα