Ο Σαμαράς και οι Γραικύλοι των ΜΜΕ

Πυρ ομαδόν των ΣΥΡΙΖΑϊκών ΜΜΕ που, με κραυγές χωρίς κανένα επιχείρημα, προσπαθούν να θολώσουν τις μεγάλες αλήθειες που έφερε στην επιφάνεια ο Αντ. Σαμαράς με τη συνέντευξή του στην «Καθημερινή»

Σίγουρα η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά σήκωσε πολλή σκόνη στα ΜΜΕ. Γράφτηκαν άρθρα διαφορετικών απόψεων –όπως ήταν φυσικό–, άλλα με καλόπιστη κριτική και άλλα για «ψεκασμένους», αφού αδυνατεί κανείς να τα παρακολουθήσει, επιστρατεύοντας ακόμη και μια στοιχειώδη λογική.

Ρεσιτάλ έδωσαν τα ΣΥΡΙΖΑϊκά ΜΜΕ!!! Με ανυπόγραφα «ρεπορτάζ» –προφανώς για να μη γελοιοποιηθούν–, ακολουθώντας προφανώς μια γελοία γραμμή που έχει δοθεί από τους ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1] Αρθρογραφία (για αναγνώστες με νοητική στέρηση): «Και επί Σαμαρά γίνονταν διερευνητικές και δεν διακόπηκαν».

Προφανώς συγκρίνουν τις διερευνητικές επί Σαμαρά με τις σημερινές στην Κωνσταντινούπολη. Αμήχανο, γελοίο και προσχηματικό ερώτημα, αφού

  • Επί Σαμαρά, οι διερευνητικές είχαν αυστηρά συγκεκριμένη ατζέντα, με μοναδικό αντικείμενο τις Θαλάσσιες Ζώνες οικονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, σύμφωνα με την πάγια ελληνική θέση.
  • Επί Σαμαρά, δεν υπήρχαν επί 8 μήνες συνεχείς προκλήσεις, όπως η «εισβολή» στον Έβρο, η προσπάθεια των Τούρκων στα νησιά με τους λαθρομετανάστες, δεν υπήρχε τουρκολιβικό σύμφωνο, δεν έκανε βόλτες του ΟrucReis στα θαλάσσια οικόπεδά μας, δεν προσπαθούσαν τα τουρκικά πλοία να εμβολίσουν τα δικά μας, δεν είχαν κάνει τζαμί το σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγια-Σοφιά, δεν είχαν προσδιορίσει ως αποικία την Αμμόχωστο, δεν έκαναν γεωτρήσεις στην Κυπριακό ΑΟΖ, και το κυριότερο απ’ όλα δεν είχε αποφασιστεί από την ΕΕ η μελλοντική επιβολή κυρώσεων.

Ο πρώην πρωθυπουργός συμπεραίνει το αυτονόητο. Προειδοποιεί και προσγειώνει την κυβέρνηση, ότι η έννοια των διερευνητικών δεν είναι δυνατόν να συνδυαστεί με επιβολή κυρώσεων, οι οποίες αυτομάτως ακυρώνονται. Κατά συνέπεια η Τουρκία προσχηματικά πηγαίνει σε αυτές για να γλιτώσει τις κυρώσεις.

2]  Αρθρογραφία: «Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε αυτήν τη χρονική περίοδο να μιλήσει, και γιατί στην «Καθημερινή».

Κατ’ αρχάς, οι θέσεις του ήταν γνωστές εδώ και έναν χρόνο, και είχαν αποτυπωθεί με τη φράση «δεν συνομιλούμε με πειρατές».

Με τη δημοσιοποίηση συνολικά των θέσεών του δεν δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, αφού ούτως ή άλλως οι διερευνητικές είναι του τύπου «να ’χαμε να λέγαμε» και οι πάντες γνωρίζουν ότι θα πέσουν στα βράχια. Τουναντίον, βοηθά την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και να αποφύγει τις πολύ επικίνδυνες παγίδες των Τούρκων.

Όσον αφορά το «γιατί τώρα;», δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη λογική που από τη στιγμή που οποιοσδήποτε πολιτικός, δημοσιογράφος, αναλυτής, μπορεί να δημοσιοποιεί τις απόψεις του, πώς είναι δυνατόν κάποιοι να απαιτούν από τον πρώην πρωθυπουργό να σιωπά σ’ ένα τέτοιο εθνικό θέμα; Θα μπορούσε βέβαια να εκθέσει τις απόψεις του στην παράταξή του, και να βοηθήσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για εξομάλυνση της κρίσης στο Αιγαίο. Δεν του το ζήτησε όμως κανείς

Όσον αφορά την επιλογή της «Καθημερινής» για τη δημοσιοποίηση των απόψεών του, προφανώς δεν ζήτησε την άδεια του κ. Καρτερού, του κ. Βερναρδάκη, ή κάποιου άλλου «ειδικού» του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ακολουθήσει τη συμβουλή του, η οποία προφανώς σύμφωνα με τις δημοκρατικές τους απόψεις συμπεριλαμβάνουν την ελευθερία της επιλογής κάποιου μέσου, μόνον αν συμπεριλαμβάνεται σ’ εκείνα που εγκρίνουν οι ίδιοι…

3] Αρθρογραφία: «Γιατί υπονοεί ότι δεν θα ψηφίσει τις συμφωνίες με τα Σκόπια;

Δηλαδή, περίμενε κανείς κάτι άλλο από τον Σαμαρά;;; Με ποια λογική ζητάμε από τους πολιτικούς να είναι ανακόλουθοι;; Έχει κάνει κριτική με επιχειρήματα που αποδομούν τη Συμφωνία των Πρεσπών, που η ΝΔ είχε χαρακτηρίσει επιζήμια, δεσμευόμενη ότι θα την βελτιώσει ακόμη και αν χρειαστεί να βάλει βέτο!

Τώρα, τα περί ακροδεξιού Σαμαρά είναι πάντα το «γαρνίρισμα», όταν δεν υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα για αντίλογο. «Ακροδεξιός» λοιπόν ο Σαμαράς, που συγκυβέρνησε με τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ, που τις πολιτικές θέσεις του ασπαζόταν ο πολιτικός ογκόλιθος της Αριστεράς Ανδρέας Λεντάκης, που με τις σημερινές θέσεις του για το συνυποσχετικό, συμφωνεί και το ΚΚΕ, κατά τη δήλωση του γ.γ. κ. Δημήτρη Κουτσούμπα;

Με όλα τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι στην Ελλάδα υπάρχουν οι Έλληνες με ανεπτυγμένο το εθνικό φρόνημα, οι γνήσιοι Γραικοί, αλλά υπάρχουν και οι επονομαζόμενοι Γραικύλοι, δυστυχώς, σε κάθε χρονική περίοδο, και σε κάθε χώρο. Δυστυχώς υπάρχουν και στα ΜΜΕ…

Συμπέρασμα: Το πρόβλημα δεν είναι η ορθότητα των απόψεών του, για τις οποίες κανείς λογικός άνθρωπος δεν διαφωνεί. Το πρόβλημα είναι ότι τα είπε ο Σαμαράς και όχι κάποιος άλλος…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα