Ο Σαραλιώτης στρέφεται κατά του Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Ο Βασίλης Σαραλιώτης «άδειασε» σήμερα τον Επαμεινώνδα Κορκονέα στην αρχή της απολογίας του, λέγοντας ότι ο συγκατηγορούμενός του θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον πυροβολισμό που τερμάτισε τη ζωή του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Σαραλιώτης ξεκίνησε να απολογείται σήμερα, αφού τελείωσε η απολογία του Κορκονέα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου συνεχίζει να δηλώνει συντετριμμένος για αυτό που έκανε, και τονίζει ότι δε θα ήθελε να είναι μέτοχος σε όλο αυτό, όπως διαβάζουμε στο lamiareport.gr.

Από τη δική του πλευρά ο Βασίλης Σαραλιώτης ξεκίνησε «απολογούμενος» αρχικά για την απόσταση που κρατούσε στο Δικαστήριο από τον συγκατηγορούμενό του. «Εξαιτίας του Επαμεινώνδα Κορκονέα να πυροβολήσει βρίσκομαι εδώ», είπε ο Σαραλιώτης επαναλαμβάνοντας ότι «εγώ δεν πυροβόλησα, κατηγορούμαι άδικα», ενώ στην ερώτηση του Εισαγγελέα αν περιφρονεί τον πρώην συνάδελφό του είπε: «δεν τον περιφρονώ, αυτό που λέω είναι ότι τον πυροβολισμό μπορούσε να τον αποφύγει».

Για τα συναισθήματα του συγκατηγορούμενου του την ώρα του επεισοδίου, είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει αν πήγε για τσαμπουκά ή για να κάνει τη δουλειά του, ενώ για το γεγονός ότι τον ακολούθησε πεζός στο σημείο που έγινε η αιματηρή συμπλοκή, δικαιολογήθηκε ότι ακολούθησε τον ανώτερό του και αρχαιότερο και ήταν υπηρεσιακό του χρέος.

Για μετά το τραγικό συμβάν, μέσα στο περιπολικό όπως είπε κοίταζε σαστισμένος τον Κορκονέα, ενώ επανέλαβε ουσιαστικά όσα και εκείνος, ότι δηλαδή ήταν αυτός που χρησιμοποίησε την κρότου λάμψης και ότι γύρισαν στο ΑΤ Εξαρχείων όπου ενημέρωσαν τον Αξιωματικό Υπηρεσίας για τη χρήση όπλου. Για το ότι υπήρχε θύμα από τον πυροβολισμό το πληροφορήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 25 Φεβρουαρίου, όταν και θα συνεχιστεί η απολογία Σαραλιώτη με ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής, ενώ επόμενη ημερομηνία όπως είχαμε σημειώσει είναι η 26η Φεβρουαρίου.

Ακολούθως ορίστηκαν ακόμη δύο ημερομηνίες μέσα στο Μάρτιο για την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων και συγκεκριμένα στις 14 και 26 του μήνα.

Διαβάστε επίσης