Ο Σφαιρόπουλος εξηγεί πως γύρισε η ζωή στο Ισραήλ

Για την επιστροφή της…ζωής στους καθημερινούς ρυθμούς που υπήρχαν, πριν από την εξάπλωση της πανδημίας, μίλησε ο προπονητής της Μακάμπι, Γιάννης Σφαιρόπουλος, από το Ισραήλ, στο οποίο οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει το 60 τοις εκατό του πληθυσμού και πλέον έχει γίνει πλήρη άρση της κυκλοφορίας και της εξόδου σε εστιατόρια και μπαρ.

 

Ο ίδιος είχε εμβολιαστεί και πρόσφατα γευμάτισε με την οικογένεια του, εκτός του σπιτιού του, μιλώντας για μια απόλαυση που είχε «ξεχάσει».

«Από τον Σεπτέμβριο που είχαμε να πάμε, ξαναπήγαμε τώρα. Μετά από μήνες. Ήταν κλειστά άλλωστε. Η αίσθηση ήταν διαφορετκή, νιώσαμε μεγάλη χαρά. Ο γιος μου γελούσε και τον ρώτησα γιατί γελούσε και μου απάντησε «ε, μετά από τόσο καιρό είμαστε σε ένα εστιατόριο».

Ο Σφαιρόπουλος που θα συνεχίσει και την επόμενη περίοδο, στον πάγκο της Μακάμπι, ύστερα από την φετινή αποτυχία πρόκρισης στα πλει οφ της Ευρωλίγκας και προχωρώντας σε σαρωτικές αλλαγές παικτών, τόνισε την σταδιακή ανάκτηση της κανονικότητας των Ισραηλινών στην καθημερινή διαβίωση τους.

«Η ζωή επιστρέφει στο Ισραήλ μετά τους εμβολιασμούς. Τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα ξενοδοχεία λειτουργούν και δέχονται κανονικά κόσμο, ο οποίος κυκλοφορεί πλέον κανονικά. Με τη μάσκα, με αποστάσεις, με πλύσιμο χεριών, προσέχουμε, αλλά κυκλοφορούμε κανονικά”.

Ο Σφαιρόπουλος τόνισε ότι όσοι ξένοι εργάζονται στο Ισραήλ, πρέπει να φέρουν σε κάθε μετακίνηση τους, το απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ αντίθετα οι Ισραηλινοί αναφέρουν μόνο το όνομα τους και επιβεβαιώνεται ότι έχουν, επίσης εμβολιαστεί, από την κεντρική βάση δεδομένων του υπουργείου υγείας της χώρας.

Στα τέλη του 2020, το Ισραήλ είχε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, όπως ανέφερε ο Έλληνας προπονητής: «Χθες (18/3) είχαμε 1500 κρούσματα, ενώ πριν από τρεις μήνες ήταν από 3.000 ημερησίως. Σταδιακά γίνεται και η άρση του lockdown. Στην αρχή για παράδειγμα σε εμάς επιτράπηκε η είσοδος στο γήπεδο σε 300 άτομα, πήγαμε στα 1.000 και χθες πάρθηκε η απόφαση όταν από εβδομάδα μπορεί να υπάρχει 30% πληρότητα. Δηλαδή σε εμάς 3.000 φίλαθλοι. Χθες μάλιστα έγινε και συναυλία, στην οποία επιτράπηκαν 1.000 άτομα. Ένας πολύ δημοφιλής τραγουδιστής εδώ, έκλεισε το γήπεδο για πέντε ημέρες. Και στις συναυλίες το ποσοστό θα αυξηθεί”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα