Ο Σίμουνιτς συμμετέχει σε ναζιστικό σύνθημα

Οι Κροάτες πήραν την πρόκριση για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, νικώντας με 2-0 εντός έδρας την Ισλανδία και αμέσως μετά το ματς, ο Γιόσιπ Σίμουνιτς… ξεσήκωσε το πλήθος επιλέγοντας έναν μάλλον αμφιλεγόμενο τρόπο.

Τι έκανε ο αμυντικός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ; Κάτι φαινομενικά αθώο, που όμως μόνο τέτοιο δεν είναι. Πήρε το μικρόφωνο και, απευθυνόμενος προς τον κόσμο, φώναξε: «Για την πατρίδα!», με τους Κροάτες φιλάθλους να απαντούν: «Έτοιμοι!».

Αυτό ήταν το σύνθημα που έδιναν πριν από τον πόλεμο οι «Ustashas», ένα φιλο-ναζιστικό καθεστώς που διοίκησε την χώρα κατά την διάρκεια του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Κάποιοι πρέπει να μάθουν ιστορία, δεν φοβάμαι. Δεν έκανα κάτι κακό, υποστηρίζω την Κροατία είναι η πατρίδα μου. Αν κάποιος είναι κατά αυτού, πρόβλημα του», τόνισε ο, γεννημένος στην Αυστραλία, Σίμουνιτς.

Πάντως, να σημειωθεί ότι στο παρελθόν το ίδιο σύνθημα σε συνδυασμό με ναζιστικό χαιρετισμό έχει ακουστεί από οπαδούς της Κροατίας και η FIFA και η UEFA έχει τιμωρήσει πολλές φορές την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας με πρόστιμο.

Διαβάστε επίσης