Ο Σκουρλέτης κατηγορεί της ΝΔ για «διαύλους επικοινωνίας με την ακροδεξιά»

Σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή της στάση της για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για απόλυτα συνειδητή επιλογή της ΝΔ «ώστε να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με το χώρο της ακροδεξιάς».

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του τ/σ ΣΚΑϊ, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως μετά την ηγεσία Σαμαρά υπάρχει μία μετατόπιση του κεντρικού πολιτικού λόγου της Ν.Δ. προς την ακροδεξιά. «Φλερτάρει με αυτές τις απόψεις  δεν οριοθετείται στρατηγικά και ιδεολογικά απέναντί τους» και θέλει να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή «υιοθετώντας τη ρητορική, την ατζέντα, πλευρές της πολιτικής, θεωρώντας  έτσι ότι αυτή θα είναι ο πιο αυθεντικός εκφραστής αυτών των απόψεων», παρατήρησε, κάτι όμως, που όπως επεσήμανε, είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από την κρίση για το ζήτημα του αντιρατιστικού νομοσχεδίου υπάρχει μία μεγάλη σύγκρουση αξιών και «ένας προσανατολισμός από τον κ. Σαμαρά για τη διαμόρφωση ενός τόξου το οποίο θα ξεκινάει από τη Ν.Δ. και θα φτάνει μέχρι τη Χρυσή Αυγή». Το ερώτημα όμως, είναι, παρατήρησε, τι θα πράξουν οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι «απέναντι σ΄ αυτόν τον στρατηγικό προσανατολισμό της Ν.Δ.». «Θα οδηγηθούν τελικώς σε μια πλήρη δορυφοριοποίηση;» διερωτήθηκε και επανέλαβε ότι  «το παιχνίδι που κάνει σήμερα η Ν.Δ. είναι επικίνδυνο», γιατί «δεν μπορούμε να παίζουμε με τη Δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα