Ο Σούνακ καταβαραθρώνεται: Οι Εργατικοί πάνε για 493 έδρες από τις 600

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Κιρ Στάρμερ βρίσκεται σε πορεία προς την εξουσία με πλειοψηφία 336 βουλευτών

Οι Συντηρητικοί οδεύουν προς την καταστροφή, αφού μια νέα δημοσκόπηση προβλέπει ότι θα κερδίσουν μόλις 66 έδρες στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα στη Βρετανία.

Η έρευνα που διεξήχθη σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους δείχνει ότι ο Κιρ Στάρμερ βρίσκεται σε πορεία προς την εξουσία με πλειοψηφία 336 βουλευτών.

Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα των Συντηρητικών που θα χάσουν τις έδρες τους είναι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Όλιβερ Ντάουντεν, ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλίβερλι και ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τις εταιρείες Electoral Calculus και Find Out Now για λογαριασμό της GB News και της Daily Mail, οι Εργατικοί συγκεντρώνουν ποσοστό 46% – μια εντυπωσιακή διαφορά 27 μονάδων από τους Συντηρητικούς, οι οποίοι συγκεντρώνουν μόλις 19%.

Μιλώντας με αριθμούς και έδρες, αυτό σημαίνει ότι οι Εργατικοί θα πάρουν 493 έδρες (από τις 600)- σχεδόν 300 περισσότερες από όσες κέρδισαν στις εκλογές του 2019.

Οι Συντηρητικοί θα κατρακυλούσαν σε μόλις 66 έδρες, αφήνοντάς τους με μόλις επτά περισσότερους βουλευτές από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες με 59 έδρες.

Το SNP είναι επίσης σε πτωτική πορεία, μειώνοντας τις έδρες του από 26 σε 20 έδρες.

Το Electoral Calculus δήλωσε: «Ο Κιρ Στάρμερ κερδίζει μια πλειοψηφία άνω των 300 εδρών στο Westminster. Οι Συντηρητικοί θα έχουν λιγότερες από 100 έδρες. Θα ήταν η επίσημη αντιπολίτευση, αλλά θα είχαν λιγότερους από τους μισούς βουλευτές της αντιπολίτευσης – 72 από τους 157».

Το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη καλύτερο από αυτό που πέτυχε ο Τόνι Μπλερ κατά τη συντριβή των Νέων Εργατικών το 1997, όταν το κόμμα κέρδισε 419 έδρες.

Αντίθετα, οι Συντηρητικοί θα είχαν το χειρότερο αποτέλεσμα από το 1900 τουλάχιστον.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σούνακ έχει ανακοινώσει σειρά μέτρων, μεταξύ άλλων την υποχρεωτική στράτευση και περικοπές φόρων για τους συνταξιούχους, ελπίζοντας να ανακόψει την φρενήρη κατρακύλα του κόμματός του.

Όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν άνετη νίκη των Εργατικών, αν και ποικίλλουν τα ποσοστά που δίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα