Ο Στέφανος Μάνος επαινεί το Δημόσιο και “τα χώνει” στις ιδιωτικές επιχειρήσεις

Θύμωσε ο Στέφανος Μάνος ,που δικαίως θεωρείται από τους θεωρητικούς του νεο-φιλελευθερισμού στην Ελλάδα, με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τις επιδόσεις τους στην κρίση του κορονοϊού.

Και ακόμα πιο εκπληκτικό, ομολογεί και αναγνωρίζει ότι στην κρίση που ζούμε η Δημόσια Διοίκηση- την οποία συνήθως κατακεραυνώνει για αναποτελεσματικότητα και αδράνεια- φάνηκε πιο γρήγορη και αποτελεσματική από ότι την ξέραμε.

Καθόλου παράξενο που τις αναρτήσεις του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου, τις υποδέχθηκαν τα ΜΜΕ της ριζοσπαστικής αριστεράς με φανερή ικανοποίηση, αφού δείχνει να επιβεβαιώνει μια πάγια θέση της αριστεράς, για την υπεροχή του δημόσιου τομέα από τον ιδιωτικό στην παροχή βασικών υπηρεσιών στον πληθυσμό.

Tι έγραψε ο Στέφανος Μάνος:

Η κρίση βοήθησε να φανεί μια άλλη, καλύτερη πλευρά της δημόσιας διοίκησης. Πιο γρήγορη και αποτελεσματική από ό,τι την ξέραμε. Αντίθετα η ιδιωτική επιχείρηση φάνηκε να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ταχύτητας και αποτελεσματικότητας που επιβάλλει η πανδημία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αδυναμία των αλυσίδων σουπερμάρκετ να οργανώσουν γρήγορες παραδόσεις εμπορευμάτων μέσω ιντερνέτ. Αναμονές 3 εβδομάδων είναι συνηθισμένες. Αυτό χρειαζόταν τώρα για να μη συνωστίζεται ο κόσμος στα μαγαζιά.

Διαβάστε επίσης