Ο Στόλτενμπεργκ λέει «βρείτε τα» και δεν βγάζει «κιχ» για τις τουρκικές προκλήσεις

Απλώς χαρακτήρισε τις τουρκικές αβάσιμες αιτιάσεις ως... «διαφορετικές απόψεις»

Την ουδετερότητα και τις ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα επέλεξε για άλλη μια φορά ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του στο CNN Turk «βαφτίζοντας» ως «διαφορετικές απόψεις» την τουρκική προκλητικότητα.

Λίγες ώρες μετά το παραλήρημα Ερντογάν ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Στόλτενμπεργκ στην Κωνσταντινούπολη κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι αυτή που «κάνει τις επιθετικές ενέργειες» προσθέτοντας ότι θα ήταν χρήσιμο να ενθαρρυνθεί η Αθήνα για να δεσμευτεί σε διάλογο με την Άγκυρα, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ αρκέστηκε να πει όταν ρωτήθηκε για το θέμα των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας:

«Και οι δύο χώρες είναι πολύτιμες σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Και οι δύο χώρες συμβάλλουν στην κοινή μας ασφάλεια. Γνωρίζω ότι υπάρχουν ορισμένες διαφορές στις απόψεις. Καλώ και τις δύο χώρες να επιλύσουν αυτές τις διαφορές τους. Πρέπει να συνεργαστούμε με πνεύμα συνεργασίας και συμμαχίας»

Στην ίδια συνέντευξη ο Στόλτενμπεργκ, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη» προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον ρόλο του στην κρίση με τα σιτηρά λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν διαδραμάτισε έναν σημαντικό ρόλο στην κρίση αυτή, ο διάδρομος για τα σιτηρά είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία. Εκτιμώ τις προσπάθειες της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία ο ΓΓ του ΝΑΤΟ είπε ότι «ο Πούτιν άρχισε μόνος του τον πόλεμο, μπορεί και να τον τελειώσει. Έκανε ένα τεράστιο λάθος. Εισέβαλε σε ένάν ειρηνικό γείτονα. Δεν υπάρχει καμία ίση απόσταση εδώ. Από τη μια υπάρχει η Ουκρανία και από την άλλη η Ρωσία. Ο πυρηνικός πόλεμος δεν έχει κανέναν νικητή. Η Ρωσία θα πρέπει να το κατανοήσει αυτό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα