Ο Στουρνάρας, η Ακρόπολη και οι «Δημοκρατικές» κοτσάνες  

Τη δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη ότι οι δανειολήπτες δεν μας πέταξαν στα βράχια λόγω Ακρόπολης, η «Δημοκρατία» τη μετέτρεψε σε αποτίμηση για τα τρία μνημόνια…

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» παρουσιάζει ένα σπάνιο ταλέντο να προβοκάρει πρόσωπα τα οποία για διάφορους λόγους δεν γουστάρει.

Με τίτλους του τύπου «Η Όλγα υπέρ Παυλόπουλου», «Ο Νίκος Κακλαμάνης θέλει τον Πάκη» και με πολλούς άλλους «προθύμους» για την υπεράσπιση του Προκόπη, προσπαθεί  με κάθε τρόπο να αποκλείσει άλλες υποψηφιότητες, ενώ στον τομέα επηρεασμού της κυβέρνησης –η οποία δημοσίως έχει τοποθετήσει την εφημερίδα στην αριστερή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ– χτυπάει κατά καιρούς όλους όσοι δεν είχαν «γονατίσει» από τις φιλότιμες ομολογουμένως προσπάθειες των ενθέρμων συνομιλητών της, τόσο του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου όσο και της κας Γιάννας Παπαδάκου.

Ως γνωστόν, ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν κόκκινο πανί για τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια μεριά η Τουλουπάκη να προσπαθεί ματαίως να τον εμπλέξει με τη Novartis, από την άλλη η Παπασπύρου να δίνει τιτάνιο αγώνα για να εμπλέξει τη σύζυγό του, Λίνα Στουρνάρα, σε ιστορίες με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με όλα τα παραπάνω, εν όψει και της επικείμενης απόφασης του Κυριάκου τους προσεχείς μήνες για επιλογή του επόμενου Κεντρικού Τραπεζίτη, είπε να βάλει και αυτή ένα χεράκι στις εργολαβίες σπίλωσης του σημερινού Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

Έτσι, η «Δημοκρατία», παραφράζοντας την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στην ομιλία του στον ΣΕΒ, που επί λέξει είπε ότι «ευτυχώς που οι ξένοι βλέποντας την Ακρόπολη δεν τόλμησαν να ρίξουν στα βράχια το λίκνο του πολιτισμού», με ένα εμετικό πρωτοσέλιδο την παραπάνω τοποθέτηση του Κεντρικού Τραπεζίτη μετέτρεψαν ως… αποτίμηση της Ακρόπολης με… τρία μνημόνια.

Η ενέργειά της αυτή δεν είναι και τόσο τυχαία. Όταν ο έχων την τιμητική του στην εφημερίδα του κ. Φιλιππάκη, πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ έστειλε τη χώρα στα μνημόνια, όταν το δεξί του χέρι –ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν ο προσφερόμενος δήμιος για όλους τους εντός κι εκτός της πρώην παράταξής του αντιπάλους του, ήταν φυσικό η λέξη «μνημόνιο» να έχει κάποιο άλλο σημείο αναφοράς, όπως «Ακρόπολη» εμπλέκοντας το όνομα του Γ. Στουρνάρα, λες και εκείνος ήταν υπεύθυνος για την περίοδο των ελλειμμάτων του Κώστα Καραμανλή.

Ίσως ο Γιάννης Στουρνάρας, αλλά και η Λίνα Στουρνάρα να πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, στέλνοντας τον εκδότη της εφημερίδας –μιας και το άρθρο του για τον Γ. Στουρνάρα ήταν ανυπόγραφο– για καφεδάκι στην πρώην Ευελπίδων.

Πού ξέρεις, ίσως η προσφυγή αυτή να πέσει στα χέρια κάποιου εκ των συμπεριλαμβανομένων «παιδιών» του στη νέα γενιά δικαστών του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, όπως είχε ο ίδιος ισχυριστεί. Στην ίδια εφημερίδα. Στη «Δημοκρατία»…

Η δημοσιογραφική αλητεία στο μεγαλείο της…

Οι παραπλανητικοί τίτλοι και τα fake news στα φιλοΣΥΡΙΖΑϊκά ΜΜΕ ήταν το βαρύ πυροβολικό της προηγούμενης κυβέρνησης. Χωρίς ίχνος ντροπής οι φερόμενοι ως δημοσιογράφοι, αλλά και οι «πρόθυμοι» εκδότες τους δημοσιεύουν με πηχυαίους τίτλους καυτά ρεπορτάζ για πολιτικούς που «τα ’παιρναν», στήριζαν τους κουκουλοφόρους μάρτυρες της Novartis, και με δημοσιογραφικές αλητείες προσπάθησαν να πλήξουν τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «Α», στις 15/12/2019 σε ανάρτησή της με τίτλο «Στο στόχαστρο Σαμαράς – Αβραμόπουλος (με δημοσιογραφικές αλητείες και fakenews), είχε στηλιτεύσει τις πρακτικές αυτές και μάλιστα με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης