Ο Συναδινός δεν είναι «λεβέντης»…

«Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες», λέει μια σοφή ελληνική παροιμία, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται κάποιοι την αγνοούν…

Με καθυστέρηση 2,5 ετών ο Ιούλιος Συναδινός αποφάσισε χθες (16 μέρες πριν από τις εκλογές) να ζητήσει την έκδοση διαπιστωτικής πράξης για την έκπτωση του Βασίλη Γκαγκάταση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Super League.

Στο ερώτημα γιατί καθυστέρησε για 2,5 ολόκληρα χρόνια να ενεργοποιήσει τις διατάξεις του νόμου, με τις οποίες δεν έπρεπε καν να είχε διοριστεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Super League ο Γκαγκάτσης, θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος.

Εκτός αν θέλει να το απαντήσει αντ’ αυτού ο προϊστάμενός του, υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, που ενώ την ημέρα που ανέλαβε τη θέση του (5 Νοεμβρίου 2016) χρησιμοποιούσε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την απόφαση της Λίγκας να προσλάβει τον Γκαγκάτση ως διευθύνοντα σύμβουλο, στη συνέχεια… έγινε θεσμικός συνομιλητής του για τα θέματα του… επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά και ομοτράπεζός του στα μπιφτεκάδικα της Γλυφάδας.

Αυτή η… ξαφνική ευαισθησία του Συναδινού να εφαρμόσει τον νόμο με καθυστέρηση 2,5 ετών οδηγεί αυτομάτως σε άλλες σκέψεις…

Για παράδειγμα, ο Συναδινός ξέρει ότι σε 16 μέρες γίνονται εκλογές και δεν θα είναι στη θέση του. Κάτι που σημαίνει ότι, μέχρι να απαντήσει η Super League και να εκδοθεί διαπιστωτική πράξη, είναι πιθανόν η υπόθεση να περάσει στα χέρια του διαδόχου του στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Παρ’ όλα αυτά, ο Συναδινός για να μη συναντηθεί με τίποτα… ποινικές ευθύνες στον δρόμο του έσπευσε 16 μέρες πριν από τις εκλογές (χθες δηλαδή) να «καθαρίσει» με το θέμα ζητώντας από την ΕΠΟ την εφαρμογή του νόμου….

Τόσο καιρό… έκανε το κορόιδο. Τώρα όμως, αλλάζει η κυβέρνηση και δεν αποκλείεται στη θέση του να καθίσει κάποιος που θα ψάξει παλιές ιστορίες, να πέσει πάνω στην υπόθεση του Γκαγκάτση, και να ’χει διαφόρων ειδών τρεχάματα με τη Δικαιοσύνη τώρα που θα… ιδιωτεύσει!

Για παράδειγμα, ο Γκαγκάτσης όλα αυτά τα 2,5 χρόνια εισέπραττε μισθούς –άνω των 250.000 ευρώ, παρακαλώ– από τη Super League, παρά το γεγονός ότι δεν θα έπρεπε γιατί ήταν παράνομος ο διορισμός του. Πώς το επέτρεψε αυτό ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και δεν έθεσε σε εφαρμογή τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά το κάνει τώρα;

Ως υπεύθυνος για τη διατήρηση της νομιμότητας στον αθλητισμό, ο Συναδινός έκανε πως… δεν ήξερε, δεν άκουσε και δεν έμαθε ποτέ για ποιο λόγο ήταν παράνομη και με ποιες επιπτώσεις η συμμετοχή του Γκαγκάτση στο ΔΣ της Super League.

Ορισμένα απλά ερωτήματα που τίθενται είναι:

  • Θα επιστρέψει ο Γκαγκάτσης τους μισθούς του στη Super League για τους οποίους είναι υπεύθυνοι και όλοι όσοι πέρασαν από τη θέση του προέδρου, από τον Γ. Στράτο, τον Β. Μπαταγιάννη μέχρι και τον σημερινό, τον Μ. Λυσάνδρου;

  • Έχει αναρωτηθεί κανείς αν συντρέχει το αδίκημα της απάτης για όσα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ έσπευσαν να κάνουν συμβάσεις με τον Γκαγκάτση ως δικηγόρο πλαστογραφώντας τη σχετική απόφαση του ΔΣ…
  • Θα κηρυχθεί έκπτωτος ο Μάκης Γκαγκάτσης που παραβαίνοντας το καταστατικό της ΕΠΟ, ψήφισε για την «ενθρόνιση» του πατέρα του;

Φυσικά, για όλα αυτά τα θέματα, αλλά και για τις ζημιές που έχει υποστεί η Λίγκα και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα λογοδοτήσουν και όσοι στήριξαν με τις πράξεις ή την αδιαφορία τους και γιγάντωσαν τέτοια φαινόμενα υπό την σκέπη της… εξυγίανσης. Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Η περιβόητη υπόθεση

των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Η αίτηση διαπιστωτικής πράξης που ζητά ο Συναδινός αφορά στην υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου.

Στην επικείμενη δίκη που είναι σε εξέλιξη, ο Γκαγκάτσης καλείται  να απολογηθεί για τους λόγους για τους οποίους αγνόησε προσφορές ύψους 7 εκατ. ευρώ για να πουλήσει τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας έναντι μόλις 1,1 εκατ. ευρώ, ζημιώνοντας έτσι την ομοσπονδία κατά σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ!

Στον πρώτο διαγωνισμό που είχε γίνει, συμμετείχε και η ΕΡΤ, καταθέτοντας μάλιστα πρόταση ύψους 6,1 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ανάλογο ποσό είχε προσφέρει και η εταιρεία Bloombergs Holdings Ltd.

Η Netmed Hellas είχε προσφέρει 4,2 εκατ. ευρώ, ενώ πλειοδότρια θα έπρεπε να αναδειχθεί η εταιρεία Intervision Services BV που κατέθεσε πρόταση ύψους 7 εκατ. ευρώ.

Αυτός ο διαγωνισμός είχε γίνει τον Μάιο του 2004. Δύο μήνες αργότερα σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ ο Βασίλης Γκαγκάτσης φέρεται να είπε ότι οποιαδήποτε πρόταση που θα αποφέρει λιγότερα από 10 εκατ. ευρώ δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή.

Σ’ εκείνη τη συνεδρίαση της 15ης Ιουλίου ο Γκαγκάτσης κατάφερε να κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό, μιας και καμία από τις εμπλεκόμενες εταιρείες δέχτηκε να αυξήσει την προσφορά της.

Στο τέλος εκείνης της χρονιάς ήρθε η πρόταση της Stadium Sport Agencies Ltd ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, η οποία και διά περιφοράς αρχικά και μετά από το διοικητικό συμβούλιο πήρε τα δικαιώματα…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα